Van der Ven per direct weg bij hekkensluiter FC Den Bosch

Van der Ven per direct weg bij hekkensluiter FC Den Bosch

16 januari 2021 – FC Den Bosch en Erik van der Ven zijn toch per direct uit elkaar. Eerder deze week werd bekend dat de coach na dit seizoen zou vertrekken, maar na de beschamende 4-0 nederlaag in de derby tegen Helmond Sport, hebben beide partijen besloten dat een per directe exit het beste is voor alle partijen. Met slechts elf punten staat Den Bosch helemaal onderaan de Eerste Divisie.Dat heeft FC Den Bosch zaterdagmiddag bekend gemaakt. "Afgelopen dinsdag hebben we gezegd dat we dit seizoen mét hem, en zo goed mogelijk, af willen maken. Dat was onze oprechte intentie. De wedstrijd van vrijdagavond gaf aanleiding om met elkaar na te praten", legt manager voetbalzaken Jan Gösgens uit. "In het gesprek, waarbij ook Eriks zaakwaarnemer en Rob Almering aanwezig waren, zijn we gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat het beter is om de samenwerking nu al te beëindigen."

Toch had het volgens Gösgens ook anders uit kunnen pakken. "Dat het zo loopt is geen unieke situatie in het voetbal, maar vanuit menselijk oogpunt wel bijzonder spijtig. Wanneer je een vertrek van je hoofdtrainer aankondigt, kan het twee kanten op gaan. Was het anders geweest wanneer we gisteren hadden gewonnen? Wellicht wel. Dynamiek is in de sport vaak een ongrijpbaar fenomeen."

Lees ook: FC Den Bosch verlengt aflopend contract van Van der Ven niet

Van der Ven stond sinds april 2019 voor de groep bij Den Bosch en was destijds de opvolger van Wil Boessen - die momenteel werkzaam is bij Helmond Sport. Eerder werd al duidelijk dat het contract van assistent-trainer Paul Beekmans niet wordt verlengd en eerder deze week werd bekend dat de coach na dit seizoen zou vertrekken, dat wordt dus een voortijdig vertrek.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 4 maart 2021

  2. woensdag 3 maart 2021