Advies voor Huntelaar: 'Die garantie heb je niet bij Schalke 04'

Advies voor Huntelaar: 'Die garantie heb je niet bij Schalke 04'

16 januari 2021 – Klaas-Jan Huntelaar doet er verstandig aan om niet naar Schalke 04 te verkassen. De ervaren spits past bij een ploeg die veel in de zestienmeter speelt en dat zal in Gelsenkirchen niet vaak het geval zijn, waarschuwt Wim Kieft. De oud-international adviseert The Hunter dan ook om 'gewoon' in Amsterdam te blijven. 'Het voelt misschien als een eer, maar in de Bundesliga ligt het tempo beduidend hoger dan in de Eredivisie.'Dat schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf. 'En dan kom je bij een onrustige club, die niet voor niets onderaan staat en waarbij je als 37-jarige spits enorme afstanden moet overbruggen alvorens je in het strafschopgebied van de tegenpartij komt. Als de bal daar sowieso komt', stelt Kieft. 'Heeft Huntelaar de zekerheid dat er ballen in het zestienmetergebied komen dan schiet hij ze erin, maar die garantie heb je niet bij Schalke 04 en wel bij Ajax als je af en toe mag spelen.'

Dat Huntelaar overweegt om te vertrekken, snapt Kieft wel enigszins. 'Het gros van de spelers zou denken: rot op, ik ben er klaar mee. Tweede man achter Haller valt te begrijpen. Maar je moet wel verschrikkelijk veel eergevoel bezitten om na zo'n carrière op de bank te zitten voor eerst Traoré, later Brobbey en tegelijkertijd Tadic en Labyad er af en toe tussendoor te zien fietsen. Geweldig daarom die twee goals tegen FC Twente en mooi die ontlading', aldus de voormalig spits, die vol lof is over de goals van Huntelaar afgelopen week in Enschede.

Lees ook: Schalke 04 wil Huntelaar graag hebben: "Zou fantastisch zijn"

'Zijn tweede tegen FC Twente was van grote klasse. Een perfecte aanname van een prima steekpass en dan oog in oog met de keeper rustig blijven, wachten en de bal op het juiste moment eroverheen wippen', schrijft Kieft.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 maart 2021

  2. vrijdag 5 maart 2021

  3. donderdag 4 maart 2021