Schmidt houdt PSV-spitsen werk van Lewandowski voor

Schmidt houdt PSV-spitsen werk van Lewandowski voor

16 januari 2021 – PSV-trainer Roger Schmidt ziet nog veel verbeterpunten voor zijn diepste spitsen. De oefenmeester verwacht meer van onder anderen Eran Zahavi en Donyell Malen, "Kijk bij Bayern München eens naar Robert Lewandowski, wat hij allemaal doet in een wedstrijd. Hij maakt niet alleen de meeste goals, maar verzet op zijn 32ste op het veld meer werk dan ooit."Dat vertelt Schmidt tegenover het Eindhovens Dagblad over de spitsen van PSV. "Als bij AZ een speler als Teun Koopmeiners twintig seconden kan bedenken wie hij aanspeelt en ondertussen Myron Boadu, Albert Gudmundsson en Calvin Stengs lopen, wordt het voor ons blok op het middenveld en achterin steeds moeilijker om te verdedigen", legt de Duitser uit na de nederlaag tegen AZ van afgelopen weekend.

Daarover praat Schmidt geregeld met de aanvallers. "Wat van hen wordt verlangd, is veel meer dan beschikken over wapens om goals te maken. De hele wedstrijd moeten ze investeren, waarbij je er niet een of twee minuten niet kunt zijn. Sterker nog, dat kan eigenlijk geen seconde. Ze moeten telkens weer helpen om opties bij de tegenstander weg te nemen", vindt Schmidt.

Lees ookinzetbaarheid Gakpo en Madueke tegen Sparta nog twijfelachtig

Als voorbeeld noemde de coach dus Lewandowski, al weet hij ook dat dat niet zomaar lukte. "Dat kon hij ook niet toen hij twintig was, maar is het gevolg van zijn ontwikkeling als spits richting internationaal topniveau. Het zit hem niet per se in het aantal meters dat hij aflegt, maar vooral in het snel weer in positie zijn en tactisch altijd meedoen. Eigenlijk mag je geen seconde van de negentig minuten niet met het team bezig zijn en moet je na een aanval zo snel mogelijk proberen weer achter de bal te komen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 7 maart 2021