Vitesse-assistent Oosting 'ontdekker' van Bazoer-constructie

16 januari 2021, 09:48

Niet succescoach Thomas Letsch, maar assistent-coach Joseph Oosting heeft het idee geopperd om Riechedly Bazoer als vijfde verdediger in het centrum te plaatsen. Toch wil de rechterhand van de Duitse hoofdcoach niet met te veel eer strijken. "Ik ben niet verantwoordelijk voor het systeem."

Dat vertelt Oosting desgevraagd tegenover De Gelderlander. "En het 3-5-2-concept kwam van Thomas Letsch. We hadden een lange voorbereiding. Daarin begonnen we met 4-3-3 en 4-4-2. Dat werkte niet helemaal naar wens. Dat Bazoer nu excelleert, is verder ook helemaal niet mijn verdienste. Dat doet die jongen zelf. En de trainer zet de hoofdlijnen uit", aldus Oosting.

Toch was hij diegene die het idee heeft geopperd om Bazoer naar achteren te halen. "De samenwerking met Thomas en de andere stafleden is top. Iedereen heeft zijn rol. Ik ook. Ik voel de waardering. Ik word gehoord. Net als onder Sturing. De staf is een eenheid. En de selectie ook. Daarvoor verdient Letsch alle lof", stelt de assistent-coach in het regionale dagblad.

Lees ook: Letsch hoopt op Bazoer bij Oranje: "Hij heeft het verdiend"

Zelf is Oosting ook bezig met het behalen van zijn diploma. Dat hij die nog niet heeft was, de reden dat hij na Leonid Slutsky niet mocht blijven zitten als (interim-)coach. Naast Letsch leert hij echter ook weer heel veel. "De Duitse filosofie is nu weer anders dan de Nederlandse. Wij willen controle, de Duitsers stellen dat veel goals vallen uit de omschakeling. Letsch zet heel bijzondere trainingsvormen uit. Het voetbal is direct naar voren. Dat neem ik ook mee in de cursus."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen