FC Twente alsnog de markt op na zware blessure Cerny

16 januari 2021, 09:13

FC Twente moet door de zware blessure van Vaclav Cerny per direct de transfermarkt op. De buitenspeler liep tegen Ajax afgelopen week een zware kniekwetsuur op en ligt de rest van dit seizoen uit de roulatie. Daardoor moet technisch directeur Jan Streuer alsnog in actie komen, waar hij dacht al uitgewinkeld te zijn.

Tegenover de blessure van Cerny en vier winterse vertrekkers staat alleen de komst van Issah Abass, die dit weekend voor het eerst inzetbaar is. Dat is te veel: mét een fitte Cerny had het allemaal net gekund. "We moeten kijken wat er mogelijk is", licht technisch directeur Streuer toe tegenover TC/Tubantia. Wat hem betreft, komt er een nieuwe aanvaller bij.

"Die drie jongens (Lazaros Lamprou, Alexander Jeremejeff, Halil Dervisoglu) die voorin weg zijn speelden niet vaak. Nu zijn we een heel belangrijke, bepalende basisspeler kwijt en dat is wel iets anders", weet Streuer. "Het is niet eenvoudig dit op te lossen. Welke club laat nu nog een goede speler vertrekken? Bijna iedereen heeft nu z'n ploeg wel klaar voor de rest van het seizoen. Als je een speler zou kunnen kopen wordt het wat makkelijker. Dan heb je ook meteen wat in huis voor volgend seizoen. Maar kopen is voor ons een brug te ver."

Lees ookForse klap Twente en Cerny: rest van het seizoen 'out'

Eerder gaf hij tegenover ESPN al aan dat zelfs het lichten van koopopties in huurcontracten van Tyronne Ebuehi of bijvoorbeeld Cerny, normaliter onbetaalbaar is voor de Tukkers. Daardoor moet Streuer vrijwel met een lege portemonnee op winterse transfermarkt op. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen