Lang verwijt Ten Hag vertrek bij Ajax: "Hij was zo boos"

16 januari 2021, 08:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag is de reden dat Noa Lang definitief is verkocht aan Club Brugge afgelopen zomer. Volgens de buitenspeler wilde de directie van de Amsterdammers Lang liever verhuren in plaats van verkopen, maar drukte de oefenmeester zijn zin door. "Ik wilde worden verhuurd, maar Ten Hag was zo boos dat hij me wilde verkopen. De directie niet, maar de trainer heeft zijn zin gekregen."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf over de situatie van afgelopen zomer. "Nee, ik heb hem nooit meer gesproken en daar heb ik ook geen behoefte aan. Er is een nieuw hoofdstuk begonnen en daar ga ik een succes van maken", vervolgt Lang, die aangeeft dat iedereen binnen Ajax dol op hem was, 'op één iemand na'. Dat ging uiteraard ook over Ten Hag, die het niet in Lang zou hebben zien zitten.

"Dat het tussen de trainer en mij niet goed zat, is duidelijk. Al moet ik zeggen dat ik in de laatste fase bij Ajax al inzag dat ik dingen aan mezelf moest veranderen. Het kwartje was toen wel gevallen, hoor", zei Lang over een eerdere verbanning uit de selectie van Ajax. "Mijn vertrek was zeker niet alleen de schuld van Ajax. Ik heb mijn domme momenten gehad, me niet goed gedragen. Het ligt voor een groot deel ook aan mezelf."

Dat Lang vertrok, is best opmerkelijk, omdat hij eerder nog een vierjarige verbintenis kon ondertekenen. "De trainer zei dat ik een belangrijke rol zou gaan spelen. Maar ik ben blij dat ik dat besloot aan te kijken en niet blind mijn nieuwe contract tekende. De eerste drie wedstrijden kreeg ik zeven minuten speeltijd en toen wist ik wel genoeg: ik moet voor mijn eigen ontwikkeling gaan."

Lees ookLang: "Ten Hag zei dat ze me niet wilden verhuren"

In de Jupiler Pro League bloeit Lang helemaal op: de buitenspeler werd de afgelopen twee maanden gekozen tot de speler van de maand van Club Brugge. "België is dan wel het buitenland, maar het voelt mede door de taal gewoon heel vertrouwd. De mensen zijn anders in de omgang. Nederlanders hebben een grote bek en Belgen zijn wat bescheidener. Van deze omgeving word je vanzelf wat rustiger. En dat is goed voor mij."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen