Gisteren gemist: Almere koploper KKD, Lazio wint derby van Roma

16 januari 2021, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 15 januari.

De Graafschap wint eenvoudig, Volendam verspeelt dure punten

De Graafschap heeft uitstekende zaken gedaan in de jacht op promotie naar de Eredivisie. De ploeg van trainer Mike Snoei had vrijdagavond weinig moeite met middenmoter Roda JC. In Kerkrade werd het 1-3 voor de bezoekers uit Doetinchem. FC Volendam verspeelde op bezoek bij laagvlieger FC Dordrecht twee belangrijke punten.

Union verrast Leverkusen op vervelende avond Becker

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz is vrijdagavond met 1-0 onderuit gegaan op bezoek bij Union Berlin. De stuntploeg uit Berlijn won door een late treffer van Teuchert met 1-0 en meldt zich brutaal in de top vier van de Bundesliga. Sheraldo Becker moest de strijd vroegtijdig staken met een blesure.

Almere pakt koppositie bij Jong AZ, GAE wint van MVV

Almere City heeft in navolging van directe concurrent De Graafschap een belangrijke zege geboekt. De manschappen van Ole Tobiasen waren na een helft eigenlijk al klaar met een tam Jong AZ, dat pas in de tweede helft wakker werd. Uiteindelijk werd het 2-5 in Wijdewormer en zo is Almere in ieder geval tot zondag de trotse koploper van de Keuken Kampioen Divisie.

Bliksemstart bezorgt Lazio overwinning op rivaal Roma

De Derby della Capitale tussen Lazio en AS Roma is vrijdagavond geëindigd in een 3-0 overwinning voor de thuisploeg. De bezoekers hadden weinig in de melk te brokkelen in het Stadio Olimpico en zullen blij zijn dat er geen fans aanwezig waren. De grote man bij Lazio was Luis Alberto, die twee doelpunten voor zijn rekening nam.

Harde Clássico tussen FC Porto en Benfica kent geen winnaar

FC Porto en Benfica zijn er vrijdagavond niet in geslaagd om te profiteren van het puntenverlies van concurrent Sporting CP. De rivalen uit Porto en Lissabon hielden elkaar in het Estádio do Dragão in evenwicht en lieten zo na om dichter bij de koploper te komen.

Gewisselde Vlap krijgt nieuwe tik bij verliezend Anderlecht

Michel Vlap mocht vrijdagavond eindelijk weer eens in de basis beginnen bij Anderlecht. De middenvelder zal echter geen goed gevoel hebben overgehouden aan het bezoekje aan KAS Eupen. In het Kehrweg-Stadion verloor de Belgische topclub met 2-0 en werd Vlap al voor de rust gewisseld door trainer Vincent Kompany.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen