Harde Clássico tussen FC Porto en Benfica kent geen winnaar

15 januari 2021, 23:57   Bijgewerkt: 16 januari 2021, 00:00

FC Porto en Benfica zijn er vrijdagavond niet in geslaagd om te profiteren van het puntenverlies van concurrent Sporting CP. De rivalen uit Porto en Lissabon hielden elkaar in het Estádio do Dragão in evenwicht en lieten zo na om dichter bij de koploper te komen.

Benfica begon uitstekend en kwam na zeventien minuten spelen op voorsprong. Alejandro Grimaldo zette de bezoekers op aangeven van Haris Seferovic op 0-1. Daar kon de ploeg van trainer Jorge Jesus echter niet lang van genieten. Acht minuten na de openingstreffer was het namelijk alweer gelijk in Porto. Mehdi Taremi verzorgde de 1-1. De man van de assist was ex-Twente-middenvelder Jesús Corona. Darwin Núñez was daarna nog dichtbij een nieuwe voorsprong van Benfica, maar hij raakte de paal.

In de tweede helft kreeg scheidsrechter Luís Miguel Branco Godinho het druk in O Clássico. De wedstrijd werd steeds onvriendelijker en de arbiter van dienst deelde liefst negen kaarten uit. Doelpuntenmaker Taremi kreeg zelfs een rode prent te zien na een spijkerharde overtreding op Nicolás Otamendi. Met een mannetje minder koos Porto-coach Sérgio Conceicão eieren voor zijn geld en hij bouwde via twee wissels wat meer defensieve zekerheid in. in de slotfase bleef de winnende treffer aan beide kanten uit.

Sporting zal op zijn beurt niet wakker liggen van het gelijkspel tussen de twee directe concurrenten. De club uit Lissabon kwam eerder in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen middenmoter Rio Ave. Gelson Dala, die in Portugal ook het shirt van Sporting droeg, zorgde in het Estádio José Alvalade voor de gelijkmaker. Sporting blijft wel de trotse koploper van de Primeira Liga. De club werd in 2002 voor de laatste keer landskampioen en heeft na veertien wedstrijden een voorsprong van vier punten op Porto én Benfica.