Bliksemstart bezorgt Lazio overwinning op rivaal Roma

Bliksemstart bezorgt Lazio overwinning op rivaal Roma

15 januari 2021 – De Derby della Capitale tussen Lazio en AS Roma is vrijdagavond geëindigd in een 3-0 overwinning voor de thuisploeg. De bezoekers hadden weinig in de melk te brokkelen in het Stadio Olimpico en zullen blij zijn dat er geen fans aanwezig waren. De grote man bij Lazio was Luis Alberto, die twee doelpunten voor zijn rekening nam.Met Rick Karsdorp in de basis begon Roma allesbehalve scherp aan het treffen met de stadgenoot. Binnen het kwartier werd geklungel in de achterhoede hard afgestraft door doelpuntenmachine Ciro Immobile. Roma kreeg de bal meerdere keren niet weg en uiteindelijk leverde de treuzelende Roger Ibañez de bal zomaar in. Immobile was er als de kippen bij om de bal hard in het doel te jagen. Daar bleef het niet bij voor Lazio, dat voor de thee zelfs op 2-0 kwam.

Een fantastische steekbal van Sergej Milinkovic-Savic kwam terecht bij Manuel Lazzari. Die wilde een strafschop nadat hij onderuit werd geveegd door zijn directe tegenstander, maar scheidsrechter Daniele Orsato liet gewoon doorspelen. Lazio bleef in balbezit en Luis Alberto schoot vervolgens fraai raak in de verre hoek. Roma had in de tweede helft blijkbaar niet geleerd van deze treffer, aangezien de Spanjaard opnieuw vrij mocht uithalen vanaf de rand van de zestien.

Andermaal had doelman Pau López geen antwoord en daarmee was het verzet van Roma gebroken. Aan de zijde van Lazio kwam centrumverdediger Wesley Hoedt nog binnen de lijnen om de rijen gesloten te houden en daar slaagde de ploeg van trainer Simone Inzaghi moeiteloos in. Door de overwinning komt Lazio op drie punten van Roma, dat vooralsnog de derde plek in handen heeft. Het team van Inzaghi is de nummer zeven van de Serie A.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021