Union verrast Leverkusen op vervelende avond Becker

Union verrast Leverkusen op vervelende avond Becker

15 januari 2021 – Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz is vrijdagavond met 1-0 onderuit gegaan op bezoek bij Union Berlin. De stuntploeg uit Berlijn won door een late treffer van Teuchert met 1-0 en meldt zich brutaal in de top vier van de Bundesliga. Sheraldo Becker moest de strijd vroegtijdig staken met een blesure.In Berlijn verschenen er twee Nederlanders aan de aftrap. Sheraldo Becker had een basisplaats bij de thuisploeg, terwijl Daley Sinkgraven mocht starten aan de zijde van de bezoekers. Bosz kon nog niet beschikken over de van Manchester United overgekomen Timothy Fosu-Mensah. Hij zat vanwege zijn transfer van Engeland naar Duitsland nog in quarantaine. Becker kon op zijn beurt kort genieten van de topper. Halverwege de eerste helft werd hij vervangen door matchwinner Teuchert.

In de eerste helft golfde het spel behoorlijk op en neer in het Stadion An der alten Försterei. Beide ploegen zochten de aanval, maar grote mogelijkheden bleven voor de rust uit. Verder dan wat kleine speldenprikjes kwamen Union en Bayer niet. Kort na de pauze ontsnapten de manschappen van Bosz aan een achterstand. Teuchert raakte namelijk de paal op aangeven van Grischa Prömel. Daarna probeerde Leverkusen de druk wat op te voeren, al lag de defensie van Union daar niet bepaald wakker van.

Leverkusen zocht in de slotfase de aanval in jacht op een late overwinning en kreeg het deksel aan de overkant keihard op de neus. Teuchert ging er in de 89e minuut razendsnel vandoor en bleef oog in oog met doelman Lukas Hradecky ijzig kalm: 1-0. Door de overwinning staat Union na zestien wedstrijden op de vierde plaats. De ploeg uit de hoofdstad heeft slechts een puntje minder dan Leverkusen, dat er dus niet in is geslaagd om de druk bij koploper Bayern München op te voeren.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021