Verbeek ziet PEC Zwolle zitten: "De club mag me zeker bellen"

Verbeek ziet PEC Zwolle zitten: "De club mag me zeker bellen"

15 januari 2021 – Gertjan Verbeek staat ervoor open om binnenkort als hoofdtrainer terug te keren in de Eredivisie. De 58-jarige coach wordt de laatste tijd steeds vaker in verband gebracht met PEC Zwolle, dat na dit seizoen verder gaat zonder John Stegeman. Verbeek ziet het zitten om aan de slag te gaan in het MAC³PARK Stadion."PEC mag me zeker bellen", oppert Verbeek tegenover De Stentor. Ik ben nu wel analist bij ESPN, maar daar heb ik geen contractuele verplichtingen. Ik zal dan ook zeker in gesprek gaan. Anders weet je natuurlijk nooit of het een match kan worden. Ik las is dat ze geen clubhopper zoeken, maar iemand voor de langere termijn. Nou, dat spreekt mij wel aan. Want dan kan je ook iets neerzetten."

Verbeek werkte in Nederland al bij Heracles Almelo, sc Heerenveen, Feyenoord, AZ en FC Twente. Buiten onze landsgrenzen was hij actief bij 1. FC Nürnberg, VfL Bochum en Adelaide United. Nu zoekt hij een nieuw avontuur. "Als de uitdaging er is, kan ik me niet voorstellen dat je er met de club financieel niet uitkomt. Ik begrijp de onmogelijkheden van PEC. Daarom zal ik nooit het salaris vragen dat ik bij Feyenoord en AZ kreeg."

De fans van PEC lijken de komst van Verbeek in ieder geval te zien zitten, zo blijkt uit onderzoek van het medium. "Maar dat zegt niet alles. Alles hangt en staat met resultaten. Zo ging dat ook bij FC Twente. Daar vonden de fans het ook mooi dat ik was gekomen. Maar na twee maanden sloeg de stemming volledig om. Maar dat is voetbal. Je begint als hero, maar voordat je het weet ben je een zero."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021