De Graafschap wint eenvoudig, Volendam verspeelt dure punten

De Graafschap wint eenvoudig, Volendam verspeelt dure punten

15 januari 2021 – De Graafschap heeft uitstekende zaken gedaan in de jacht op promotie naar de Eredivisie. De ploeg van trainer Mike Snoei had vrijdagavond weinig moeite met middenmoter Roda JC. In Kerkrade werd het 1-3 voor de bezoekers uit Doetinchem. FC Volendam verspeelde op bezoek bij laagvlieger FC Dordrecht twee belangrijke punten.De manschappen van Snoei creëerden in Limburg eigenlijk niet zo veel in de eerste helft. Toch gingen de bezoekers met een 0-3 voorsprong aan de thee. Al na vijf minuten knikte Ralf Seuntjens zijn dertiende doelpunt van het seizoen tegen de touwen. Niet veel later kreeg hij vanaf elf meter de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar doelman Jan Hoekstra bracht redding. De goalie kon daarna echter niet voorkomen dat De Graafschap toch uitliep. Joey Konings en Elmo Lieftink deden namelijk allebei een duit in het zakje namens De Superboeren.

In het tweede bedrijf namen de bezoekers wat gas terug en bleek Roda niet bij machte om terug in de wedstrijd te komen. Danny Verbeek liet zijn uitstekende traptechniek zien bij een vrije trap. De aanvaller zag zijn poging echter uiteenspatten op de lat. Aan de overkant probeerde Roda de spanning enigszins en daar slaagde het elftal van Jurgen Streppel. Stefano Marzo schoof in de slotfase nog de 1-3 binnen, maar verder dan die treffer kwam de gastheer niet. De Graafschap blijft door de driepunter in het spoor van Almere City en Cambuur.

FC Dordrecht - FC Volendam 0-0
Volendam kende op zijn beurt een lastige avond op bezoek bij FC Dordrecht. Het team van Wim Jonk was in de eerste helft wel de betere partij, maar had pech in de afwerking. Nick Doodeman schoot hard raak, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Vlak voor rust schoot routinier Boy Deul vervolgens op de paal. In de tweede helft bleef Volendam de aanval zoeken in de jacht op de bevrijdende 0-1. Die bleef uit en dat betekent duur puntenverlies voor Jonk in de strijd om een plekje in de nacompetitie.

Excelsior - FC Eindhoven 1-0
Na zes opeenvolgende competitienederlagen wist Excelsior eindelijk weer eens te winnen. Daar had het in eigen stadion wel de hulp van Jason Bourdouxhe voor nodig. De verdediger van Eindhoven leverde de bal zomaar in bij Reuven Niemeijer, die dankbaar gebruikmaakte van de geboden mogelijkheid. Eerder had Brandon Ormonde-Ottewill de paal al geraakt namens de Rotterdammers. In de tweede helft waren beide ploegen dichtbij meer doelpunten, maar werd er niet meer gescoord in het Van Donge & De Roo Stadion.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 maart 2021

  2. maandag 1 maart 2021