Klaassen: "Veel mensen denken dat Ajax wel even wint"

Klaassen: "Veel mensen denken dat Ajax wel even wint"

15 januari 2021 – Davy Klaassen speelt zondag met Ajax zijn eerste Klassieker sinds hij afgelopen zomer terugkeerde bij de club. De middenvelder weet hoe de wedstrijden eraan toe gaan; hij speelde als Ajacied al acht keer tegen Feyenoord. Hij weet dan ook dat de wedstrijd ondanks de favorietenrol van zijn ploeg niet zomaar gewonnen is."Ik denk dat veel mensen in Nederland denken: Ajax wint dat wel even makkelijk", begon Klaassen in gesprek met Ajax TV, met wie hij terugblikte op zijn vorige Klassiekers en vooruitblikte op zondag. "Ik denk ook wel dat wij een beter team hebben, maar je moet het wel laten zien. Je kan niet op een favorietenrol een wedstrijdje gaan spelen, dat gaat niet. Zondag zal het weer vol gas moeten."

Als jeugdspeler maakte Klaassen al kennis met de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord, maar pas later beseft hij hoe groot deze was. "Dat kwam vanaf het moment dat ik een seizoenkaart kreeg, toen ik in de jeugd zat. Vanaf toen ben ik altijd meegegaan naar de Arena. Dat was toch wel heftig. In de jeugd maakten we die rivaliteit ook wel mee, maar dat was niet zoals in de grote stadions."

De wedstrijd heeft voor Klaassen nog een extra lading, omdat zijn broer fanatiek Feyenoord-supporter is. "Toen ik voor het eerst scoorde in De Kuip, zat hij er ook. Hij vertelde me dat hij echt niet wist hoe hij zich moest gedragen. Er werd van alles over mijn moeder geroepen door het publiek, maar ja, dat is natuurlijk ook zijn moeder. Hij vond het wel apart allemaal."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021