Rivaldo looft Koeman en ziet in De Jong opvolger Messi

Rivaldo looft Koeman en ziet in De Jong opvolger Messi

15 januari 2021 – Ronald Koeman kende geen makkelijke start bij FC Barcelona, maar lijkt zijn draai eindelijk gevonden te hebben. Dat bleek ook uit de lofuiting die hij vrijdag ontving van clubicoon Rivaldo. Dat baseerde hij vooral op de manier waarop de Nederlander met de talenten bij de club om gaat."Ik heb altijd gezegd dat de sleutel tot het managen van jonge talenten is om ze niet te veel onder druk te zetten", zei Rivaldo in gesprek met Marca. "Ik denk dat Koeman dat goed doet. Hij laat de jonge spelers nu goed samen spelen met spelers als Busquets, Messi en Jordi Alba. Hij verdient het om daarvoor gefeliciteerd en gerespecteerd te worden."

De Braziliaan wees vervolgens op de trainer van Real Madrid Zinédine Zidane, op wie hij juist kritisch was. "Ik weet niet waarom, maar Zidane doet het tegenovergestelde van wat hij deed toen hij begon bij Real Madrid. Toen gaf hij jonge talenten als Valverde, Rodrygo en Vinicius nog de kans."

Rivaldo was ook lovend over enkele spelers van de Catalanen, onder wie Frenkie de Jong. "Hij toont nu hij meer in de buurt van de zestien komt aan dat hij prima als aanvallende middenvelder uit de voeten kan. Hij kan zelfs in een rol spelen die lijkt op die van Messi, wanneer de Argentijn vertrekt. Dat is geweldig nieuws voor Koeman."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021