Solskjaer: "Liverpool is de kampioen, wij de jagers"

Solskjaer: "Liverpool is de kampioen, wij de jagers"

15 januari 2021 – In de Premier League staat komend weekend een heerlijk affiche op het programma. De nummers één en twee van de ranglijst en tevens aartsrivalen Manchester United en Liverpool treffen elkaar zondagavond op Anfield. De bezoekers staan er met drie punten meer het best voor, maar dat zegt trainer Ole Gunnar Solksjaer niet veel."Je wint er niks mee als je in januari bovenaan staat. Het is mooi, maar meer niet", was Solskjaer duidelijk op de persconferentie van vrijdagmiddag. "Onze vorm doet er nu niet toe. Als je naar Anfield gaat, is het voor iedereen een grote wedstrijd. Ik kijk ernaar uit." 

Makkelijk wordt het allerminst, zeker niet wanneer gekeken wordt naar de statistieken. In eigen huis verloor Liverpool voor het laatst een Premier League-wedstrijd in 2017. "Liverpool doet het uitzonderlijk goed in thuiswedstrijd, maar we gaan er met vertrouwen heen. Zij zijn de landskampioen en wij zijn de jagers. Wij willen iets dat zij hebben. We gaan hard werken en zien wat we eruit kunnen halen."

United verkeert in topvorm en verloor voor het laatst een Premier League-wedstrijd op 1 november (0-1 tegen Arsenal). Liverpool heeft drie punten minder en won sinds de zevenklapper tegen Crystal Palace op 19 december niet meer in de Premier League. The Reds speelde twee keer gelijk en verloren vorige week van Southampton (1-0). De kraker begint zondag om 17.30 uur.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021