FC Emmen
0 – 0
Sparta

Schildkamp: "Tegen Ajax heb je niet veel aan Pratto"

Schildkamp: "Tegen Ajax heb je niet veel aan Pratto"

15 januari 2021 – Nu de selectie van Feyenoord na veel blessureleed in de eerste seizoenshelft langzaam fit begint te raken, heeft Dick Advocaat meerdere opties om Ajax te bestrijden. Zo wordt in praatprogramma FC Rijnmond besproken hoe de Rotterdamse voorhoede eruit moet zien. ESPN-verslaggever Vincent Schildkamp is te gast en verwacht dat de trainer zijn elftal zal gaan aanpassen."Je hebt tegen Ajax niet veel aan Lucas Pratto", stelde de commentator over de van River Plate gehuurde spits, die in zijn eerste twee wedstrijden voor Feyenoord het net nog niet wist te vinden. Schildkamp verwacht dat Advocaat in de spits zal kiezen voor snelheid, in de vorm van Luis Sinisterra. "Er ligt ruimte achter Schuurs en Blind. Daar is Ajax kwetsbaar. Dan heb je meer aan Sinisterra. Advocaat is gek van hem."

De linksbuitenpositie, normaal gesproken bezet door Sinisterra, zal dan volgens Schildkamp worden ingenomen door Ridgeciano Haps. Dat gaat ten koste van Bryan Linssen, die afgelopen woensdag tegen PEC weer aan de aftrap stond, maar al in de rust gewisseld werd. "Ik heb wel een beetje met hem te doen. Hij schoot er drie in tegen Heerenveen en zat daarna op de bank."

Voormalig spits Geert den Ouden is ook te gast in het programma. Hij begrijpt weinig van de kritiek op Pratto. "Marcos Senesi is slechter gestart dan Pratto. Geef hem de tijd. Hij kon ook twee keer scoren, hij stond er wel. Misschien komt Ajax te vroeg, dat zou kunnen, maar van Senesi dachten we na FC Emmen ook: wie is er nu weer gekomen?"

De Klassieker in de Arena wordt zondagmiddag afgewerkt. De aftrap vindt plaats om 16.45 uur. 

Lees ook: Advocaat wil van geen David vs Goliath weten, maar is wel reëel

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021