Bergwijn terug bij Spurs; Denswil fit voor Brugge, Dost twijfelgeval

Bergwijn terug bij Spurs; Denswil fit voor Brugge, Dost twijfelgeval

15 januari 2021 – Steven Bergwijn kan dit weekend zijn rentree maken bij Tottenham Hotspur in de wedstrijd tegen Sheffield United. Dat bevestigde trainer José Mourinho vrijdagmiddag tijdens de persconferentie. De voormalig PSV'er miste de laatste twee wedstrijden van zijn ploeg door ziekte, zo vertelde de coach, maar traint sinds afgelopen dinsdag weer mee.Bergwijn speelde vooralsnog in twaalf wedstrijden dit seizoen, maar scoorde daarin nog niet. "Ik weet dat de goals gaan komen als zijn fysiek situatie beter wordt", zei Mourinho eerder daarover. Zondag tegen Sheffield is dus een nieuwe kans voor Bergwijn om de ban te breken. De tegenstander, hekkensluiter Sheffield United boekte deze week pas de eerste zege van het seizoen. The Spurs zelf staan zesde, zes punten verwijderd van koploper Manchester United. De wedstrijd in Sheffield begint om 15.00 uur. 

Denswil kan minuten maken; Dost twijfelgeval
Bij Club Brugge is niet de vraag of, maar hoeveel Nederlanders er in actie gaan komen. Ruud Vormer en Noa Lang kregen deze winter gezelschap van landgenoten Bas Dost en Stefano Denswil. Laatstgenoemde kan komende zondag uit bij Beerschot zijn eerste minuten maken, zo vertelde trainer Pelle Clement vrijdagmidag op de persconferentie. "Hij kan minuten pakken dit weekend, dat is een mogelijkheid."

Bas Dost debuteerde al voor de club, tegen Sint-Truiden, maar viel diezelfde wedstrijd uit met een lichte blessure. Zaterdag hervat de spits de groepstraining. Of hij ook inzetbaar is tegen Beerschot, zal dan moeten blijken. "Het wordt afwachten of hij op tijd fit is."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021