Ajax neemt les PSV-thuis mee naar 'graadmeter' tegen Feyenoord

Ajax neemt les PSV-thuis mee naar 'graadmeter' tegen Feyenoord

15 januari 2021 – Erik ten Hag hoopt dat zijn ploeg de les uit de topper tegen PSV meeneemt naar de Klassieker tegen Feyenoord. Zijn ploeg kwam toen al vroeg met 0-2 achter en moest karakter tonen om terug te komen tot een punt. "Onze ploeg zal tot de top van hun tenen geladen zijn, maar Feyenoord ook. Ik verwacht een Klassieker waar veel strijd in zit.""Het is belangrijk dat we erbovenop klappen vanaf de eerste minuten", weet Ten Hag na PSV-thuis. "Dat moet de les zijn van die wedstrijd, dat het je niet weer overkomt dat je snel achter komt. Daar kunnen we mee omgaan, maar als je het andersom doet is het veel makkelijker. Dan kom je veel beter in de wedstrijd en groei je door. Anders kost het ongelofelijk veel kracht. We hebben het in ons, maar we moeten het zo ver niet laten komen."

In gesprek met Ajax TV benadrukte de trainer dat het tegen Feyenoord beter moet dan afgelopen week, waarin het naast het gelijkspel tegen PSV ook met veel moeite drie punten pakte tegen FC Twente (1-3). "Feyenoord is een ploeg die heel goed staat, dus zul je veel beter moeten zijn om tot kansen te komen. Wij zijn ertoe in staat, dat hebben we al meerdere keren laten zien. We zullen zeker in de omschakeling heel goed moeten staan, daarin is Feyenoord gevaarlijk."

Nu Feyenoord in aanloop naar de Klassieker de tweede plek op de ranglijst heeft veroverd, met een achterstand van slechts drie punten op Ajax, voelt Ten Hag de druk op de wedstrijd toenemen. "Zeker weten. Amsterdam tegen Rotterdam, de nummer één tegen de nummer twee. Natuurlijk leeft dat. Dat gaat de komende uren alleen maar toenemen. Dit is een geweldige graadmeter om te kijken waar we staan", besloot hij.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021