Jansen blijft rustig: "Vind dat je altijd eerst naar jezelf moet kijken"

Jansen blijft rustig: "Vind dat je altijd eerst naar jezelf moet kijken"

15 januari 2021 – Heerenveen-trainer Johnny Jansen wil vooral de rust terugkrijgen rondom de Friese club. Zijn elftal won al negen officiële wedstrijden op rij niet en maakt een uiterst zwakke indruk aan de bal. De coach, die terugkeert na een coronabesmetting, houdt de spelers vooral een spiegel voor. "Ik vind dat je altijd eerst naar jezelf moet kijken. Hoe heb ik mijn taak uitgevoerd", aldus Jansen.Dat vertelt hij tegenover de Leeuwarder Courant. "Daar begint het allemaal mee. En daarin kunnen we – dat geldt voor iedereen – momenteel wel een aantal dingen beter doen", erkent de coach, die zag dat zonder hem op de bank niet gewonnen werd van Fortuna Sittard (1-3 verlies) en RKC Waalwijk (1-1). Komend weekend wacht VVV-Venlo, opnieuw een ploeg waarvan eigenlijk gewonnen moet worden, maar juist dat lukt zo moeizaam de laatste tijd.

"Natuurlijk hebben we onze zorgen. Ik vind ook dat mensen kritisch moeten zijn. Gaat het goed, dan krijg je een schouderklopje. Gaat het wat minder, dan komt er kritiek. Maar ik vind het vooral belangrijk om nu te kijken naar de dingen die ons houvast geven. Daar wil ik mijn energie in stoppen", weigerde hij te negatief te worden.

Lees ook: Joey Veerman goudeerlijk: "Het lijkt helemaal nergens op bij ons"

Jansen blijft wel vasthouden aan zijn eigen spelopvatting, waardoor sc Heerenveen voorlopig vanaf de counter zal blijven voetballen. "We moeten gedisciplineerd verdedigen en vanuit die opvatting counteren. Dat zijn de kwaliteiten van ons elftal, waar ik in geloof", aldus de oefenmeester.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021