Forse klap Twente en Cerny: rest van het seizoen 'out'

Forse klap Twente en Cerny: rest van het seizoen 'out'

15 januari 2021 – FC Twente heeft een forse domper te verwerken gekregen: Vaclav Cerny (23) ligt de rest van dit seizoen uit de roulatie. De buitenspeler was bezig aan een heel sterk seizoen, maar raakte donderdagavond tegen Ajax geblesseerd en moest zich al vroeg in het duel met een kniekwetsuur laten wisselen. Die houdt hem de gehele tweede seizoenshelft langs de kant bij de Tukkers.Dat heeft FC Twente laten weten op de clubsite. "Dit is natuurlijk een grote teleurstelling voor me. Ik was lekker bezig en met het team ging het ook goed. Het is heel jammer dat ik dit seizoen niet meer kan spelen en de ploeg niet meer kan helpen. Ik ga niet bij de pakken neerzitten, ik weet wat het is om met teleurstellingen om te gaan. Ik kom ook hier weer sterker uit", zei de Tsjech, die eerder al eens met een dergelijke zware blessure kampte. Over Jayden Oosterwolde, die uitviel met een hamstringprobleem, is nog niets gecommuniceerd. 

Ook trainer Ron Jans baalt fors van het vervelende nieuws. "Dit is natuurlijk een grote teleurstelling voor Vaclav, maar ook voor het team. Hij toonde in de wedstrijden een geweldige 'drive' en was een van de smaak- en sterkmakers van de ploeg. Hij werkte altijd hard en door zijn prestaties mocht hij onlangs ook zijn debuut maken voor de nationale ploeg van Tsjechië. Ik ben ervan overtuigd dat hij zich na deze teleurstelling weer zal oprichten", loofde de oefenmeester, die voor de wedstrijd tegen Ajax al liet blijken 'te balen' als het afscheid van Cerny na dit seizoen oficieel zou worden. De buitenspeler wordt gehuurd van FC Utrecht en is in principe onbetaalvoor voor FC Twente.

Transfermarkt op 
Bovendien betekent de blessure dat technisch directeur Jan Streuer de transfermarkt op moet in januari. De ervaren td gaf tegenover ESPN nog te kennen dat de Tukkers ondanks het winterse vertrek van vier spelers er goed op stonden en de komst van Issah Abass voldoende. "Alleen als er in januari nog iemand geblesseerd raakt, gaan we de markt op", had Streuer gezegd. Dat lijkt na de blessure van Cerny dus het geval.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021