Schuurs bleef ondanks interesse graag bij Ajax

Schuurs bleef ondanks interesse graag bij Ajax

15 januari 2021 – Perr Schuurs sprak na de verlenging van zijn contract bij Ajax van een 'mooie beloning' voor zijn afgelopen halfjaar. Als vaste basisspeler van de Amsterdammers ontwikkelde hij zich daarin goed, wat hem een nieuwe verbintenis tot 2025 opleverde. "Ik ben heel blij en trots dat ik nog lang aan deze club verbonden ben. Hopelijk met veel prijzen", zei hij na het ondertekenen van zijn nieuwe contract.In gesprek met Ajax TV vertelde Schuurs over zijn ontwikkeling in de afgelopen periode. "De focus lag daarbij op het systeem wat we spelen. Veel ruimte in onze rug, veel één tegen één. Dat is wel iets waarin ik me moest ontwikkelen. Daarbij is het verdedigen belangrijk, de nul willen houden, maar ook als team goed staan."

Door zijn sterke optredens van dit seizoen werd Schuurs in verband gebracht met mooie transfers. Onder meer Liverpool, tegen wie hij zijn mannetje stond in de Champions League, werd daarbij genoemd. "Er waren wel een aantal clubs, maar voor mezelf wist ik al wat ik wilde. Dat was hier blijven. Dat ik mijn contract mag verlengen is een heel mooie beloning. Daar ben ik blij mee."

Over zijn doelen met Ajax was Schuurs duidelijk: "Ik wil elke wedstrijd spelen, maar vooral ook prijzen pakken met het team." In de race om het landskampioenschap wacht zondag een erg belangrijke wedstrijd, die tegen nummer twee Feyenoord. "Daar had ik voor ik getekend had ook al zin in. Die wedstrijd moeten we gewoon winnen. Voor de fans, maar ook voor ons vertrouwen is het heel belangrijk."

Lees ook: Ajax breekt contract Schuurs open en verlengt met drie jaar

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021