Willem II sterkt middenveld met Twente-huurling Selahi

Willem II sterkt middenveld met Twente-huurling Selahi

15 januari 2021 – Willem II heeft zich voor de rest van dit seizoen versterkt met Lindon Selahi (21). De middenvelder komt op huurbasis over van FC Twente, waar hij onder Ron Jans weinig uitzicht had op speeltijd. Het is al de vierde (!) speler die Enschede deze winter verlaat bij gebrek aan sportief perspectief. Dat hebben beide clubs laten weten op de clubsite. "Lindon heeft bij ons aangegeven graag meer te willen spelen", stelt FC Twente's technisch directeur Jan Streuer over de transfer. "De concurrentie op het middenveld is groot en garanties kunnen wij niet geven. Wij begrijpen zijn situatie en zijn bereid mee te werken aan deze tijdelijke overstap naar Willem II."

Selahi had vorig seizoen met 25 optredens in de Eredivisie een groter aandeel bij FC Twente en was hij zelfs basisspeler tot de coronastop. In die wedstrijden scoorde de oud-speler van Standard Luik tweemaal en gaf ook nog één assist, maar dit seizoen staat de teller in de Nederlandse competitie slechts op 59 minuten. Voor FC Twente wordt Selahi zeker niet de eerste vertrekker: eerder lieten huurlingen Lazaros Lamprou (PAOK Saloniki), Halil Dervisoglu (Brentford FC) en Alexander Jeremejeff (Dynamo Dresden) Enschede achter zich. Issah Abass - die komend weekend voor het eerst inzetbaar is - was vooralsnog de enige winteraanwinst van Streuer. 

Een verhuur lijkt overigens opvallend, omdat Selahi over aan aflopend contract bezit, maar FC Twente heeft een cluboptie voor één seizoen. Mocht de Belg zich in de kijker spelen in Tilburg, zouden de Tukkers zijn optie kunnen lichten en hem alsnog voor een transfersom van de hand kunnen doen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021