Enfant terrible Lamkel Zé in genade aangenomen bij Antwerp FC

Enfant terrible Lamkel Zé in genade aangenomen bij Antwerp FC

15 januari 2021 – Didier Lamkal Zé is weer in genade aangenomen bij Antwerp FC. De 24-jarige aanvaller wilde een vertrek forceren naar Olympiakos en deed dat door zich met een Anderlecht-shirt te melden bij de club. Hij werd daar vervolgens verwijderd van de club en uit de selectie gezet. De aanvaller betuigde spijt en is nu weer in genade aangenomen.Lamkal Zé bood vorige week zijn excuses aan en die werden aanvaard. Vrijdagochtend voegde de Kameroener zich weer bij de selectie. Een deel van de groep liet eerder echter al weten hem niet terug te willen. "Wat is de gemakkelijkste oplossing? Hem thuislaten, dat zou gemakkelijk zijn", zegt trainer Franky Vercauteren tegen Het Nieuwsblad. "Dat is comfort. Maar als er één ding is dat ik niet wil, is dat comfort. Uiteraard is het groepsgebeuren belangrijk, maar soms moet je in staat zijn van daaruit te treden en toch nog ploeggerricht of clubgericht te denken. Dat is voor mij de prioriteit."

De trainer beseft dat er veel gebeurd is in de afgelopen week. "Oké, ja kan ook beslissen om definitief in te grijpen. En dan te zeggen: het is een afgesloten hoofdstuk. Bye bye. Maar voor mij is het helemaal geen afgesloten hoofdstuk." Zondag tegen AA Gent zal de aanvaller er nog niet bij zijn. "Naar zondag toe komt hij nog niet in aanmerking voor een selectie, normaal speelt hij morgen met beloften. Dan zullen we zien. Ik sta altijd open voor iemand die onder contract staat."

Het is de vraag of Lamkal Zé ook door de fans in genade zal worden aangenomen. De harde kern opperde om hem in de vijver nabij het stadion te gooien, terwijl hij van andere fans te horen kreeg dat hij op moet passen. "Wij kunnen uiteraard niet in detail gaan, maar ik kan u zeggen dat we zeker op de hoogte zijn en het actief opvolgen", stelde de politie. "We houden de situatie in de gaten."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021