Jansen: "Zorgen dat duel met PSV niet voor niets is geweest"

Jansen: "Zorgen dat duel met PSV niet voor niets is geweest"

15 januari 2021 – AZ-trainer Pascal Jansen wil de zege op PSV een goed vervolg geven dit weekend. De Alkmaarders hielpen zichzelf met de winst in Eindhoven (1-3) terug op de bovenste plekken in de Eredivisie, maar mogen voor de verandering eens geen uitglijder maken tegen een lagergeklasseerde ploeg. "We moeten ervoor zorgen dat de wedstrijd tegen PSV niet voor niets is geweest."Dat vertelt Jansen op de clubsite over de naderende ontmoeting met ADO Den Haag. AZ laat het dit seizoen vooral tegen de mindere ploegen liggen en dat kan het elftal zich niet meer permitteren als het nog een serieuze rol van betekenis wil spelen bovenin. "Daar ligt de grootste uitdaging: laten zien dat we na het spelen van een topduel in staat zijn de wedstrijden erna met dezelfde intenties te spelen. We weten wat we inhoudelijk kunnen brengen, technisch en tactisch gezien. Ook fysiek staan we er goed op, maar de mentale component is het allerbelangrijkst. Tegen ADO, maar eigenlijk in de hele maand januari."

En dus vraagt Jansen hetzelfde van zijn elftal als tegen PSV en begint tegen de laagvlieger met dezelfde elf namen én dezelfde selectie, waarin Ron Vlaar, Jonas Svensson en Dani de Wit nog altijd ontbreken vanwege blessureleed. "Naar continuïteit ben ik zeker op zoek, maar we moeten goed in de gaten houden dat de spelers fris blijven en kunnen brengen waartoe ze in staat zijn. Onze jongens staan er goed op", vindt Jansen, die op zijn hoede is voor het vernieuwde ADO Den Haag.

"Er is een andere coach en ze hebben nieuwe spelers, dus er is het nodige veranderd. Wij hebben ons huiswerk gedaan en hun wedstrijden gezien, ook onder de nieuwe coach. Natuurlijk zijn wij goed voorbereid, alleen gaan wij sowieso uit van eigen kracht", besloot de oefenmeester van de Alkmaarders.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021