Advocaat wil van geen David vs Goliath weten, maar is wel reëel

Advocaat wil van geen David vs Goliath weten, maar is wel reëel

15 januari 2021 – Feyenoord-trainer Dick Advocaat wil van nog geen polonaise weten voor de topper tegen Ajax. De Rotterdammers staan op de tweede plaats in de Eredivisie en kunnen bij een zege gelijk komen met koploper Ajax, toch wil de ervaren coach nog niet dagdromen van meer en blijft hij realistisch. Verder kondigde de oefenmeester aan dat hij niet met vijf verdedigers start in de Johan Cruijff ArenA.Dat zei Advocaat tijdens de persconferentie voorafgaand aan De Klassieker. "Het is zeker geen David vs Goliath. Zo zien we dat niet", zei de coach. "Het is een interessante wedstrijd voor ons tegen een club als Ajax. We moeten er een wedstrijd van zien te maken, lastige wedstrijden zijn ook de leuke wedstrijden. Iedereen kijkt er naar uit. Het is voor de spelers een mooi moment om te laten zien wat je kan als team, maar ook als individu. Mooi voor de trots van de speler."

Advocaat staat met Feyenoord op de tweede plaats, maar droomt nog niet van meer dan dat. "We staan nog niet met de hoofd in de wolken, daar is ook nog geen reden toe. We hebben pas zestien wedstrijden gespeeld, de prijzen worden pas verdeeld aan het einde van het seizoen. Maar het is heel knap wat Feyenoord dit seizoen presteert, net als het vorige seizoen. Maar het seizoen is nog lang en voor het plaatje is het mooi."

Advocaat - die als coach een positieve balans heeft in de ontmoetingen met Ajax - gaat niet te veel veranderen. "Ik ga niet met vijf man achterop spelen, maar we spelen wel heel het seizoen al compact. We spelen met een goede mentaliteit en vanuit een goede organisatie, dat zullen we weer gaan doen", kondigde de coach aan. "We moeten heel veel strijd leveren. We hebben 35 punten, die hebben ze ons niet gegeven. We krijgen niks cadeau."

Verder gaf de coach te kennen dat Orkun Kökcü weer hersteld is en mogelijk minuten kan maken als invaller. De opstelling wordt een puzzel voor Advocaat, want de spelers die terugkomen van zware blessures, kunnen nog niet allemaal een hele wedstrijd spelen. "Het gaat bij mij altijd om het resultaat. Ons doel is Europees voetbal halen en ver komen in de beker, verder dromen doe ik nog niet. Maar het duel met Ajax is wel reuze interessant."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 maart 2021

  2. maandag 1 maart 2021