Letsch kan beschikken over Bazoer en onderschat Emmen niet

Letsch kan beschikken over Bazoer en onderschat Emmen niet

15 januari 2021 – Trainer Thomas Letsch doet er alles aan om Vitesse niet met het hoofd in de wolken te laten lopen. De Arnhemmers wonnen midweeks van FC Utrecht en staan er geweldig voor. Zaterdag in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter FC Emmen mag er volgens de trainer echter geen sprake zijn van onderschatting.Het verschil tussen Vitesse en Emmen is gigantisch, weet Letsch. Toch wil hij de tegenstander niet onderschatten. "Dit is een wedstrijd op kunstgras", zegt hij tegen De Gelderlander. "Op een verouderd veld ook nog. Een klein veld. En er wacht een tegenstander die met de rug tegen de muur staat. Dan is er geen enkele plaats voor ons om de boel om te gooien en spelers rust te geven. We gaan met ons sterkst mogelijke team beginnen."

Sterkhouder Sondre Tronstad is er nog niet bij, waardoor Thomas Bruns weer in de basis staat. Riechedly Bazoer liep tegen Utrecht een hamstringkwetsuur op, maar is er wel bij. "Het betreft geen spierblessure", weet Letsch. "Hij kreeg tegen Utrecht aan het einde van de wedstrijd lichte pijn. Voor Emmen is er geen risico. En als Riechedly kan spelen, stel ik hem zeker op."

De kans bestaat dat er voorin wat gaat veranderen bij Vitesse, waar Loïs Openda en Oussama Darfalou de tandem zijn. Het zou kunnen dat Armando Broja of Thomas Buitink zijn intree doet. "Maar het gaat dan niet om wisselen om het wisselen", stelt Letsch. "Alles heeft te maken met fitheid. Ik zeg hier ook nadrukkelijk dat we kijken naar de opties. Ik ben niet bezig om anderen speeltijd te gunnen. Ik zie volop concurrentie, maar dit is wel topsport. Ik pas het team alleen aan als daartoe aanleiding is. We spelen om de drie dagen een wedstrijd. Ik moet nu kijken naar FC Emmen, maar ook naar het bekerduel met ADO Den Haag van volgende week dinsdag."

Vitesse heeft evenveel punten als nummer twee Feyenoord en heeft drie punten minder dan Ajax. Aangezien die ploegen het dit weekend tegen elkaar opnemen, kan Vitesse goede zaken doen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021