Berghuis maakt seizoen af bij Feyenoord: "Punt"

Berghuis maakt seizoen af bij Feyenoord: "Punt"

15 januari 2021 – Steven Berghuis sluit een winters vertrek bij Feyenoord uit. De aanvoerder van de Rotterdammers is het beu dat hij telkens vragen krijgt over zijn toekomst en heeft vrijdagmiddag in aanloop naar De Klassieker duidelijkheid geschept. "Ik ga in de winter sowieso niet weg bij Feyenoord. Punt."Dat vertelde Berghuis tijdens de persconferentie, geciteerd door het RTV Rijnmond. "Ik geef dat nu aan omdat die vraag constant aan mij gesteld wordt. Ik vind het ook niet netjes om over andere clubs te praten. Ik ben de aanvoerder, supporters kijken daarin ook naar mij. Ik vind het ook niet netjes om daar steeds antwoord op te moeten geven, want ik ben steeds met mijn hoofd bij Feyenoord geweest. Ik ben hier heel happy."

Ook werd Berghuis gevraagd naar de stand op de ranglijst, drie punten achter koploper Ajax. "Het is knap waar wij nu staan, maar ik kijk in deze fase nog niet zoveel naar de ranglijst. Ik vind het lastig om in percentages uit te drukken hoeveel kans wij zondag hebben. Wij hebben vertrouwen in onszelf", zei de buitenspeler, die wel een ongelukkig verleden heeft in de Johan Cruijff ArenA  met Feyenoord.

"De wedstrijden die ik speelde in de Arena: tweemaal rood en eenmaal een heel snelle achterstand. Steeds een wedstrijd met eigen verhaal. Maar we geloven in ons elftal en in onze kwaliteiten", bleef de captain optimistisch over de kansen van Feyenoord zondagmiddag in Amsterdam. "We spelen tegen een goede tegenstander, met veel kwaliteiten, ze zijn moeilijk bespeelbaar. Maar ik heb er veel zin in. (...) Wij hebben onze speelstijl, vaak passen wij ons op details wel aan op tegenstanders, dat zal zondag niet anders zijn."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021