Van den Brom vertrok mede bij FC Utrecht vanwege 'een hetze'

Van den Brom vertrok mede bij FC Utrecht vanwege 'een hetze'

15 januari 2021 – John van den Brom baalt nog altijd van het beeld dat rondom hem ontstaan is na zijn vertrek bij FC Utrecht. De oefenmeester vertrok 'als een dief in de nacht' naar RC Genk, maar had naar eigen zeggen weinig andere opties. "De deal was nog niet rond, ik kon niks zeggen. Wie het grotere verhaal kent, begrijpt mijn beweegredenen wel."Dat vertelt de coach over zijn vertrek tegenover Voetbal International. "Het is nooit leuk als er zoiets over je wordt gezegd, geluld of geschreven. Op dat moment was het de beste oplossing voor beide partijen. Wat ik vervelend vond was dat ik het de spelers op dat moment niet kon uitleggen. Je bent anderhalf jaar dag in, dag uit met elkaar aan het werk en dan piep je er als het ware tussenuit", legde Van den Brom uit.

Dat de coach vertrok, had ook te maken met het feit dat er binnen de club 'een hetze' richting hem aan de gang was, zo begreep hij van assistent Rick Kruys. Een bepaalde invloedrijke stroming wilde van de coach af. "Van dat woord hetze ben ik het meest geschrokken. Dat je bij jezelf denkt: Jeetjemina, wat ik heb gedaan? Twee dagen later werd Genk concreet. Natuurlijk speelt zo'n opmerking dan wel mee in je keuze", erkent Van den Brom over de hetze.

"Beide partijen hebben dat meegenomen in hun afwegingen. Op woensdag belde ik Jordy over de interesse van Genk. Normaliter had hij gezegd: Onbespreekbaar, klaar. Precies wat je als trainer wilt horen. Maar hij liet een duidelijke opening", aldus de Nederlandse coach, die niet per se weg wilde uit de Domstad. "Als de nummer 10 van België langs was gekomen, dan was ik gewoon blijven zitten."

Lees ookVan den Brom: voelde niet 100% vertrouwen meer

Hoewel de spelersgroep behoorlijk verbaasd was over de gang van zaken, heeft Van den Brom inmiddels afscheid genomen. "Dat vond ik ontzettend belangrijk. Ik heb de spelers nog één keer toegesproken, uitgelegd wat er speelde en waarom ik niks kon zeggen. Ik had het jullie liever persoonlijk verteld. Dit hoor je niet in de media te lezen, zei ik. Om daaraan toe te voegen: Jullie zijn een fantastische groep en er zit zoveel meer in dan dat eruit komt. Ik hoop dat ik nog van jullie kan genieten. En dat meen ik."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 maart 2021

  2. maandag 1 maart 2021