Rummenigge: UEFA werkt aan grote veranderingen in de CL

Rummenigge: UEFA werkt aan grote veranderingen in de CL

15 januari 2021 – De UEFA overweegt om de Champions League-variant van vorig seizoen definitief in te voeren. Het door corona opgezette noodtoernooi is de Europese voetbalbond dusdanig goed bevallen, dat het naar de opties kijkt om het toernooi in de (nabije) toekomst anders in te delen. Het zou de spanning in het miljardenbal ten goede komen.Dat heeft Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge verteld tegenover FCB.tv. Rumenigge geeft daarin aan dat de UEFA denkt aan 'grote veranderingen' in de toekomst van de Champions League. "Het idee is om een Week of Football te creëren", stelt de Duitser tegenover het medium over de toekomst van de Champions League. Volgens hem is het veel aantrekkelijker om de wedstrijden in de knock-outfase over één duel te spelen, hetgeen de UEFA dus overweegt.

"De huidige opzet begint ietwat saai te worden. Het is veel spectaculairder om alles in één week te spelen over enkele wedstrijden. Als je verliest, lig je er meteen uit", aldus Rumenigge, die daarbij ook aangeeft dat de UEFA nadenkt om het opnieuw allemaal in één stad te laten spelen. "De plannen zien er goed uit."

Wel moet er daarbij vermoedelijk een financiële compensatie komen voor de gemiste wedstrijden, die er nu nog wel zijn in de Champions League. Een concrete datum voor het in te voeren plan noemt Rumenigge nog niet. Wel is het algemeen bekend dat de absolute Europese topclubs denken aan een eigen competitie nog boven de Champions League. Rondom die plannen is het overigens relatief stil de laatste maanden. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021