Ibrahimovic wil eremetaal: "De nummer twee is de eerste loser"

Ibrahimovic wil eremetaal: "De nummer twee is de eerste loser"

15 januari 2021 – Als het Zlatan Ibrahimovic lukt om met AC Milan kampioen te worden, dan zal zijn heldenstatus een mytisch niveau gaan aantikken in Italië. De Zweedse routinier is tevreden over de ontwikkelingen van zijn ploeg, maar neemt geen genoegen minder dan de eerste plaats.Milan staat bovenaain in de Serie A, met drie punten meer dan Internazionale. "Ik voel me momenteel echt een leider", vertelt hij in een vraaggesprek met Il Corriere dello Sport. "Het team volgt mij. Tien jaar geleden toen ik hier speelde, was de situatie anders. We werken hard en brengen offers voor de resultaten. De resultaten zijn echt niet alleen mijn succes. We doen het uitstekend, maar hebben nog niets gewonnen."

Bijna niemand had verwacht dat Milan zo goed zou presteren in de Serie A. Aan de hand van de 39-jarige spits is de club bezig aan een zeer goed seizoen. "Het is nog vroeg, want er zijn nog veel duels te gaan. De nummer twee is de eerste loser", vindt de Zweed. "Ik doe altijd alles voor het team, ook op de training."

Nog altijd is het onduidelijk hoe lang de routinier nog doorgaat. Dat hij op zijn 39ste nog zo goed presteert, is uiteraard knap. "Ik speel zolang ik me goed voel. Als ik me goed blijf voelen, kunnen we over mijn contract gaan praten. Wat ik niet wil, is praten over wedstrijden in het verleden. Dan voel ik me oud. Mijn taak is nu om een jonge ploeg te ontwikkelen. Dat is iets waar ik eerder in mijn loopbaan niet mee bezig was. Maar dat het me goed afgaat, maakt me gelukkig." Ibrahimovic staat dit Serie A-seizoen al op tien goals in zeven duels.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021