Neres mist Klassieker, Kudus is een vraagteken

Neres mist Klassieker, Kudus is een vraagteken

15 januari 2021 – Het vizier gaat bij Ajax al snel weer op de Klassieker van zondag tegen Feyenoord. Donderdagavond werd er laat gewonnen bij FC Twente (1-3), waarna de focus is verlegd naar komende zondag. Het duel in Amsterdam tegen de rivaal zal nog te vroeg komen voor David Neres.De Braziliaan kampt nog altijd met een enkelblessure en is nog niet klaar om te spelen. Mohammed Kudus zit zondag mogelijk wel weer bij de selectie, nadat hij donderdag nog ontbrak. Afgelopen weekend viel de Ghanees nog wel in tegen PSV, maar een rol tegen Twente zat er dus niet in. "Dat vonden we nog te kort dag", zegt Erik ten Hag tegen het Algemeen Dagblad. "Hij heeft toch een behoorlijke blessure gehad. Ik verwacht dat hij er zondag weer bij is. Ik denk dat hij nog niet kan starten."

Jurriën Timber kreeg tegen Twente de voorkeur boven Perr Schuurs en moest zich in de tweede helft laten wisselen met kramp. "Timber heeft het goed gedaan maar Schuurs viel ook goed voor hem in", vindt Ten Hag. Dat Timber kleiner is dan Schuurs, hoeft volgens de trainer geen nadeel te zijn. "Ik vind juist dat hij heel goed kan koppen. Hij is ook snel en wendbaar."

Wie er zondag centraal achterin zal staan naast Daley Blind, is dus nog niet helemaal zeker. Duidelijk is wel dat Ten Hag zin heeft in de kraker. "Dick Advocaat heeft van Feyenoord een ploeg gemaakt die moeilijk te verslaan is. Maar wij willen zondag toch winnen. Daarvoor zullen we meedogenlozer moeten zijn als tegen FC Twente voor de goal. We zullen zondag zien wie de beste is."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021