Jans kon niet meer wisselen na inbrengen Huntelaar

Jans kon niet meer wisselen na inbrengen Huntelaar

14 januari 2021 – FC Twente-trainer Ron Jans had Dario Dumic mogelijk nog willen inbrengen nadat de ploeg op gelijke hoogte was gekomen tegen Ajax. De sterke centrale verdediger had de Tukkers (beter) moeten beschermen tegen invaller Klaas-Jan Huntelaar, die er met een heldenrol vandoor ging donderdagavond. De coach was echter al door zijn wisselmogelijkheden heen.Door de blessures van Vaclav Cerny (na zes minuten) en Jayden Oosterwolde (direct na de pauze) moest Jans twee wisselmomenten gebruiken voor blessures. Daardoor wisselde hij na bijna zeventig minuten voor het laatst en direct driemaal, waardoor Dumic niet meer invallen mocht in de absolute slotfase. "Het meest vervelende zijn de twee blessures en die moeten we even afwachten. Thuis van Ajax verliezen kan, maar ik ben bang dat we iets meer hebben verloren dan alleen drie punten", baalde de coach op de clubsite.

FC Twente kwam mede door de invallers wel op gelijke hoogte, al had dat direct na de pauze ook gekund als de goal van Queensy Menig niet afgekeurd werd. Jans: "Ik had direct al het vermoeden dat het net buitenspel was. Dus dat ging niet door. We kregen daarna nog een kansje met Danilo, maar het was vooral Ajax dat ons in leven liet. Ik heb dan nog één wisselmoment en de jonge jongens brachten veel nieuwe energie. Met een klutsbal staat het dan ineens 1-1 met nog maar een paar minuten te spelen. Dan moet je die bal het stadion uitschieten en de punten koesteren. We waren te weinig Italiaans in de laatste minuten."

Lees ookTen Hag gunt Huntelaar 'alles', maar hoopt dat hij blijft

En door de heldenrol van Huntelaar greep Jans met FC Twente mis. "Ik vond Ajax beter voetballen, maar ook wij hebben de kansen gehad. In de eerste helft hadden wij minimaal net zoveel kansen en had het misschien wel 2-2 moeten staan", zei de oefenmeester.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021