Koeman treft niet Real, maar Bilbao in finale Super Cup

Koeman treft niet Real, maar Bilbao in finale Super Cup

14 januari 2021 – FC Barcelona treft zondagavond niet Real Madrid, maar Athletic Bilbao in de finale van de Spaanse Super Cup. De Spaanse bekerfinalist van vorig seizoen zorgde voor een daverende verrassing door De Koninklijke in de halve finale uit te schakelen (1-2). Vooral het verdedigen van de regerend landskampioen was een reden tot zorg voor Zinedine Zidane. Overigens had het duel ook net als woensdagavond bij FC Barcelona zomaar kunnen eindigen met een verlenging en strafschoppen, want vlak voor het laatste fluitsignaal kopte gelegenheidaanvaller Sergio Ramos nog rakelings naast. Daarna wilde Real Madrid nog een penalty bij een hoge bal, maar de VAR vond het duwen en trekken na minutenlang kijken te weinig voor een pingel en dus kwam er geen verlenging, maar een nederlaag voor Real Madrid. 

Dat Real Madrid een achterstand weg te poetsen had, mocht het vooral zichzelf verwijten. De formatie van Zidane verdedigde na ruim een kwartier heel ongelukkig uit via Lucas Vázquez, dat keihard werd afgestraft door Raúl Garcia. Toen de rechtsachter van Real na een half uur opnieuw de mist in ging en opzichtig vasthield, zorgde Garcia vanaf de stip voor de 0-2 na goed een half uur voetballen. 

Een meevaller voor Marcelino, die recent debuteerde tegen FC Barcelona (2-3) en afgelopen weekend het duel met koploper Atlético Madrid uitgesteld zag worden vanwege sneeuwval. Het programma was voor de coach dus extreem zwaar, want met Real Madrid stond de derde topclub op een rij op het programma. Maar de eerste overwinning kwam derhalve toch al snel voor Marcelino, want zijn elftal trok een 1-2 voorsprong over de streep na zes minuten blessuretijd.

Real Madrid had een kwartier voor tijd weliswaar de aansluitingsgoal gemaakt via Karim Benzema, de treffer die eerst nog werd afgekeurd wegens buitenspel. De VAR van dienst zag echter dat het geen buitenspel was en dus was het slot nog akelig spannend, maar Los Leones bleef overeind en meldt zich in de finale van de Spaanse Supercup tegen FC Barcelona zondagavond om 21.00 uur, omdat de VAR diep in blessuretijd géén pingel toekende.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021