Ten Hag gunt Huntelaar 'alles', maar hoopt dat hij blijft

Ten Hag gunt Huntelaar 'alles', maar hoopt dat hij blijft

14 januari 2021 – Ajax-trainer Erik ten Hag zou Klaas-Jan Huntelaar zijn transfer naar Schalke 04 van harte gunnen. Hoewel de oefenmeester van ganser harte hoopt dat The Hunter bij Ajax blijft, snapt hij ook als de routinier vertrekt naar de noodlijdende Bundesliga-club. "Ik hoop niet dat hij vertrekt, maar ik gun Klaas-Jan alles."Dat zei Ten Hag over Huntelaar tegenover ESPN. "Hij heeft het vaker voor ons gedaan, ik herinner een hele belangrijke goal tegen FC Groningen twee jaar geleden", zei Ten Hag over de succesvolle invalbeurt van Huntelaar. "Hij is een voorbeeld voor de jeugd. Na zijn goal heeft hij kramp, maar is hij zo gretig en jaagt hij op nog een doelpunt. Of ik hem een transfer gun? Ik hoop niet dat hij vertrekt. Maar als hij dat besluit, dan respecteer ik dat. Hij heeft zoveel voor Ajax, mij en het team betekend."

Huntelaar vertolkte donderdagavond een absolute hoofdrol bij Ajax met twee goals binnen korte tijd als invaller. "We hebben heel veel kansen laten liggen, maar we geven er ook een aantal toe. Op het moment dat de gelijkmaker viel, was de wedstrijd echter voor ons", vond de oefenmeester. "Een moment van onachtzaamheid zorgde voor de gelijkmaker." En bijna voor puntverlies, tot dat Huntelaar met twee goals voor de zege zorgde.

Lees ookHuntelaar neigt naar Schalke: "Zou iets meer op gevoel zijn"

Bij de wedstrijd tegen FC Twente ontbraken David Neres en Mohammed Kudus. Laatstgenoemde is mogelijk tegen Feyenoord wel weer inzetbaar komend weekend, maar dat zou hoogstens als invaller zijn, zo bevestigde Ten Hag na het duel. "Hij heeft een zware blessure gehad en had nu een lichte reactie na zijn eerste speelminuten tegen PSV."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021