Huntelaar neigt naar Schalke: "Zou iets meer op gevoel zijn"

Huntelaar neigt naar Schalke: "Zou iets meer op gevoel zijn"

14 januari 2021 – Klaas-Jan Huntelaar lijkt naar Schalke 04 te vertrekken in deze winterstop. De ervaren aanvaller sprak het niet met zoveel woorden uit, maar verraadde na zijn heldenrol dat hij heel sterk twijfelt. "De keuze voor Schalke 04 zou iets meer zijn op gevoel. Of ik het al besloten heb? Nee, niet dat ik het ga vertellen."Dat vertelt Huntelaar tegenover ESPN. "Het is een hele moeilijke keuze voor mij", aldus Huntelaar. "Ajax heb ik zes jaar voor gespeeld, Schalke 04 zeven jaar. Het zijn allebei clubs waar ik het meeste mee heb. Ik zit in het traject van beslissen." Wel vroeg The Hunter aan Marc Overmars aan hem te laten gaan als hij zijn keuze maakt om te vertrekken. "Dat klopt, ja."

Hoewel Huntelaar zonder het te zeggen meer naar de Bundesliga neigt, heeft hij zijn keuze nog niet defintief gemaakt. "Je probeert een goede keuze te maken, maar dat weet je nooit. Je kunt niet alles afwegen van te voren. Het is lastig, voor alles spreekt wat. Bij Schalke 04 zitten ze wat meer in de problemen. Ajax is iets stabieler, misschien een mooier einde qua titel, qua beker en Europees. Schalke 04 heeft me harder nodig. Ik moet er nog een nachtje over slapen."

Lees ook: Ten Hag over 'Huntelaar-exit': "Ik weet van de interesse"

Huntelaar geeft toe dat het meespeelt dat Sébastien Haller naar Ajax is gekomen en de kans op speeltijd nog minder is. Donderdagavond kwam hij wel tot spelen en was hij van grote waarde met twee goals. "Sébastien kopt de bal goed terug. Dan is het niet nadenken, maar schieten."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021