Zwakke reeks sc Heerenveen duurt voort met remise tegen RKC

Zwakke reeks sc Heerenveen duurt voort met remise tegen RKC

14 januari 2021 – SC Heerenveen moet de eerste zege sinds 1 november 2020 nog altijd uitstellen. De Friezen begonnen dit Eredivisie-seizoen nog zo goed, maar sinds eind vorig jaar zit er behoorlijk de klad in bij het elftal van de nog altijd afwezige Johnny Jansen. In eigen huis tegen RKC Waalwijk zorgden de gebroeders Veerman opnieuw voor een doelpunt, maar door de gelijkmaker van Richard van der Venne was het niet genoeg om de zwakke reeks te beëindigen (1-1). Heerenveen wilde donderdagavond graag weer een keer drie punten behalen door te winnen van de ploeg uit Waalwijk, iets dat al sinds november niet was gelukt. In 2021 bood het programma met Fortuna Sittard, RKC Waalwijk en VVV-Venlo kansen, maar vooralsnog lukte winnen niet. De wedstrijd lag aan beide kanten behoorlijk open, waardoor er veel dreigende momenten ontstonden in de openingsfase. Na bijna tien minuten spelen was het al raak. Joey Veerman schoot verrassend van grote afstand, waarna hij in de rebound op zijn eigen schot de bal kon klaarleggen op Henk Veerman die niet faalde, 1-0 voor de Friezen.

Daarna gaf de ploeg van Spijkerman, die de positief geteste Johnny Janssen opnieuw verving op bank, de regie uit handen. RKC Waalwijk had veel balbezit, maar kon het nog niet omzetten in grote kansen. De ploeg uit Waalwijk miste ook zichtbaar de ervaring van de geschorste Vurnon Anita. Het niveau van de wedstrijd zakte na ruim twintig minuten spelen ver weg, waardoor Heerenveen met een kleine voorsprong de kleedkamers mocht opzoeken. Het spelbeeld was al gewijzigd in het voordeel van de gasten, wat zorgen zou moeten baren.  

De tweede helft leek in het begin een vervolg van het eerste gedeelte te worden. Beide ploegen echter waren erg slordig in balbezit en de overtuiging ontbrak. Na ruim tien minuten was het dan toch raak voor RKC Waalwijk. Thierry Lutonda ging goed buitenom, waarna zijn voorzet hard binnen werd geschoten door de prima spelende Van der Venne: 1-1. Een verdiende gelijkmaker voor de ploeg van Fred Grim. 

Spijkerman reageerde snel met twee aanvallende wissels. Benjamin Nygren en Siem de Jong kwamen in de ploeg, wat meteen resulteerde in een grote kans en meer dreiging in de voorhoede bij de Friezen. Waar de verwachting was dat Heerenveen ging doorzetten, pakte de ploeg van Grim weer de regie en zochten vooral via de ingevallen Ola John de aanval op. Veel voorzetten waren dreigend, maar op een grote kans voor Vitalie Damscan na, waar zijn schot op de paal belandde, bleven grote kansen uit.

Zo ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. Beide ploegen wilden wel, maar waren te slordig in de eindfase. Heerenveen blijft zodoende al maandenlang op zoek naar de eerste overwinning sinds de 1-4 zege op Het Kasteel. Het haalde in de winterstop al vier nieuwe spelers naar het Abe Lenstra Stadion: dat moet de broodnodige kwalitative impuls geven. Gezien het matige duel tegen ook RKC Waalwijk, is dat geen overbodige luxe. 

Opstellingen en beoordelingen

SC Heerenveen: Erwin Mulder 6, Hamdi Akujobi6, Ibrahim Dresevic 6,5, Pawel Bochniewicz 6,5, Lucas Woudenberg 6 , Rodney Kongolo 6, Joey Veerman 6, Tibor Halilovic 5,5 (61. Siem de Jong 6), Arjen van der Heide 5,5 (61. Benjamin Nygren 6), Henk Veerman 6, Mitchell van Bergen 6

RKC Waalwijk: Kostas Lamprou 6,5, Melle Meulensteen 6, Ayman Azhil 6, James Efmorfidis 5,5 (58. Ola John 6),, Lennerd Daneels 6 (58. Sylla Sow 5,5) , Anas Tahiri 6, Finn Stokkers 6 (87.Vitalie Damascan), Richard van der Venne 7 (87. Sebbe Augustijns), Saïd Bakari 6,5, Thierry Lutonda 6,5, Ahmed Touba 6,5

Man of the match: Richard van der Venne

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021