'FC Groningen gaat strijd om Te Wierik winnen: bijna deal'

'FC Groningen gaat strijd om Te Wierik winnen: bijna deal'

14 januari 2021 – FC Groningen gaat de strijd om verdediger Mike Te Wierik vermoedelijk winnen. De noorderlingen hebben met Derby County een mondeling akkoord bereikt, dat nog wel uitgewerkt moet worden in een formeel contract. Als dat lukt, dan keert de routinier al binnen een half jaar weer terug. De achterhoedespeler heeft zelf namelijk een akkoord met bereikt over een meerjarig contract bij de Trots van het Noorden. Dat schrijft Voetbal International althans. Afgelopen zomer stapte Te Wierik over naar het Derby County van Phillip Cocu, maar de Nederlandse coach werd vanwege de tegenvallende resultaten weggestuurd. Onder Wayne Rooney behoorde Te Wierik vaak niet eens tot de wedstrijdselectie van The Rams.

Dat zorgde ervoor dat ook Heracles Amelo, Fortuna Sittard en het Duitse Sankt Pauli interesse hadden in Te Wierik. De voormalig jeugdinternational speelde tussen 2010 en 2017 bij Heracles Almelo. Daarna maakte hij drie seizoenen deel uit van de selectie van Groningen. Zijn contract bij Derby loopt tot medio 2023, maar dat wordt dus normaliter afgekocht op korte termijn.

Te Wierik speelde dit seizoen pas vier competitiewedstrijden voor Derby, dat op de teleurstellende 22e plaats staat in het Championship. Daarnaast kwam de verdediger ook nog tot twee officiële bekerwedstrijden.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 4 maart 2021

  2. woensdag 3 maart 2021