'Schalke 04 komt in zoektocht naar versterking uit bij Huntelaar'

14 januari 2021, 13:31   Bijgewerkt: 14 januari 2021, 16:35

Een zeer opmerkelijk gerucht uit Duitsland. Schalke 04 is volgens Bild en Kicker in de zoektocht naar een aanvallende versterking uitgekomen bij oude bekende Klaas-Jan Huntelaar. De dolende Duitse club zou al contact hebben opgenomen met Ajax over een overgang van de 37-jarige spits. Huntelaar zelf zou niet afwijzend staan tegenover een terugkeer op het oude nest.

Schalke 04 is in de Bundesliga verwikkeld in een strijd tegen degradatie en kan wel een aanvalsleider gebruiken die het team op sleeptouw neemt. Huntelaar, als oud-speler van de club uit Gelsenkirchen, past perfect in het profiel. De spits kent het reilen en zeilen bij Schalke 04, is een bewezen doelpuntenmaker en hoeft bovendien waarschijnlijk weinig geld te kosten.

De routinier beschikt bij Ajax over een aflopend contract en kondigde in december aan komende zomer zijn loopbaan te zullen beëindigen, al hield hij nog wel een kleine slag om de arm. In Amsterdam komt Huntelaar dit seizoen nog regelmatig in actie. Trainer Erik ten Hag maakte dit seizoen dertien keer gebruik van de spits, maar door de komst van recordaankoop Sébastien Haller is zijn perspectief op speeltijd verslechterd.

Huntelaar speelde tussen 2010 en 2017 ook voor Schalke 04. In de Bundesliga was hij goed voor 82 doelpunten in 175 wedstrijden. De club uit Gelsenkirchen bezet in het huidige seizoen slechts de zeventiende plaats. Afgelopen weekend boekte Schalke tegen 1899 Hoffenheim (4-0) de eerste zege sinds sinds 17 januari vorig jaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen