De harde leerschool van Pierie: "Dat heeft wat met me gedaan"

14 januari 2021, 12:45

Na zijn doorbraak bij sc Heerenveen en transfer naar Ajax leek de wereld aan de voeten te liggen van Kik Pierie. De nog altijd maar twintigjarige verdediger wist in Amsterdam de verwachtingen niet waar te maken en werd al snel bestempeld als miskoop van vier miljoen euro. Sinds dit seizoen speelt Pierie op huurbasis bij FC Twente, waar hij zich weer opkrabbelt.

"Het was ook heel leerzaam. Ik heb bij Ajax dingen gezien waar ik nooit eerder mee was geconfronteerd", blikt Pierie in gesprek met de NOS terug op het jaar waarin hij voornamelijk bij Jong Ajax speelde en in het belofteteam regelmatig op een foutje te betrappen was. "Ik wilde zo snel mogelijk aansluiten bij het niveau van Ajax 1 en in de rol van basisspeler groeien. Waar je bij Heerenveen altijd speelt en in de picture staat, moet je bij Ajax weer helemaal onderaan de ladder beginnen. Dat heeft wel wat met me gedaan. En als je het dan één of twee keer niet goed doet, hebben ze 33 anderen goeie spelers klaarstaan."

Met FC Twente neemt hij het donderdag voor de tweede keer dit seizoen toch zijn Ajax. De vorige ontmoeting in de Johan Cruijff ArenA werd verrassend gewonnen door de Tukkers. "We hebben vertrouwen en een heel duidelijke speelwijze. En we hebben laten zien hoe je Ajax kunt verslaan", zegt Pierie, die geen wrok koestert jegens de Amsterdamse club. "Op dat moment was het de beste stap en daar sta ik nog steeds achter."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen