Giakoumakis vertrekt alleen als er 'iets heel speciaals' langskomt

14 januari 2021, 10:21

Giorgios Giakoumakis is niet voornemens VVV-Venlo deze maand nog te verlaten. Het Griekse fenomeen scoorde woensdagavond vier keer tegen ADO Den Haag en bracht daarmee zijn seizoenstotaal op zestien. Daarmee is hij verantwoordelijk voor 61,5 procent van de doelpunten die de Venlonaren dit seizoen in de Eredivisie maakten.

Technisch manager Stan Valckx maakte onlangs bekend dat een aantal clubs hebben geïnformeerd naar Giakoumakis. Heel vreemd is dat niet, daar de Griekse spits na Mateja Kezman (2002/03 bij PSV) Luis Suárez (2009/10 bij Ajax) pas de derde speler in de Eredivisie is die deze eeuw minstens zestien doelpunten in de eerste zestien speelrondes maakte.

Maar VVV zal Giakoumakis niet zomaar verruilen. "Na de wedstrijd sprak ik met mijn teamgenoten. Zij vroegen mij tot het einde van het seizoen te blijven. Dat voelde heel fijn. We zijn een familie en als er niet iets heel speciaal langskomt, wil ik tot het einde van het seizoen blijven om het team te helpen zijn doelen te halen", zei hij tegen ESPN.

Met zijn zestien doelpunten is Giakoumakis de topscorer van de Eredivisie. Nummers twee Danilo (FC Twente) en Teun Koopmeiners (AZ), die elf keer scoorden, laat hij ver achter zich.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen