Advocaat richt vizier op Ajax: "Qua spel moet het echt beter"

14 januari 2021, 09:55

Zonder te sprankelen schreef Feyenoord richting De Klassieker drie punten bij door PEC Zwolle met 1-0 te verslaan. Door een doelpunt van Luis Sinisterra boekten de Rotterdammers een zuinige zege. Over het resultaat had Dick Advocaat na de woensdagavondwedstrijd weinig te klagen. De trainer was minder tevreden over het spel van zijn ploeg.

Met name in de eerste helft was het ondermaats wat Feyenoord liet zien tegen PEC Zwolle. "Teveel spelers speelden vandaag onder hun niveau. In de rust hebben we twee keer gewisseld, maar er kwamen meer jongens in aanmerking om vervangen te worden. Het was gewoon een heel moeizame wedstrijd tegen een tegenstander die moeilijk te verslaan is", stelde Advocaat.

Advocaat zag bij zijn team niet dezelfde strijdlust terug als afgelopen weekend tegen Sparta Rotterdam (0-2 winst). "Toen speelden we met veel meer beleving en strijd. Dat heb ik vandaag zeker in de eerste helft niet teruggezien. Misschien dat een aantal jongens toch in het achterhoofd al bezig was met de wedstrijd tegen Ajax", noemde hij een mogelijke verklaring voor het mindere optreden van Feyenoord.

Na de 1-0 zege tegen PEC Zwolle kan men in Rotterdam het vizier richten op De Klassieker tegen Ajax, de kraker zondag om 16.45 uur in De Kuip gespeeld wordt. "Qua spel moet het echt beter. Als we spelen zoals vandaag, maken we zondag geen kans."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen