PSG verslaat Marseille en bezorgt Pochettino eerste prijs

PSG verslaat Marseille en bezorgt Pochettino eerste prijs

13 januari 2021 – Hij heeft er lang op moeten wachten, maar Mauricio Pochettino heeft woensdag eindelijk zijn eerste prijs als trainer gegrepen. De kersvers trainer van Paris Saint-Germain heeft zijn eerste echte vuurdoop als coach van de Franse club goed doorstaan. De strijd om de Trophée des Champions tegen Olympique Marseille eindigde in een 2-1 overwinning.Vorig seizoen won PSG die prijs ook al en PSG is bovendien de club die de bokaal het vaakst greep. De Franse Super Cup werd ook vanavond een prooi voor de grootmacht. Pochettino zette Mitchel Bakker op de bank en had in de selectie geen plaats voor Xavi Simons. Bij PSG stond Mauro Icardi wel in de basis en hij zorgde ervoor dat de topclub na 39 minuten de leiding nam.

PSG was op alle fronten de betere ploeg, maar had lang nodig om dat verschil verder uit te drukken in de score. Neymar, die in de 65ste minuut in het veld was gebracht, haalde uiteindelijk succesvol de trekker over vanaf de penaltystip in de slotfase. De strafschop was vergeven na een overtreding van Yohann Pelé op Icardi: 2-0. Het werd daarna zelfs nog even spannend door de aansluitingstreffer van Dimitri Payet, maar PSG trok deze zege over de streep.

Vooral voor Pochettino zal deze prijs voelen als een mooie opmaat naar meer eremetaal, want daar is het PSG uiteraard om te doen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 26 februari 2021

  2. donderdag 25 februari 2021