Wonderspits Giakoumakis vloert ADO met vierklapper

13 januari 2021, 22:14   Bijgewerkt: 13 januari 2021, 22:20

Het is Giorgios Giakoumakis ook gelukt om ADO Den Haag aan banden te leggen. De Griekse superspits van VVV-Venlo sloopte de thuisploeg woensdagavond in zijn eentje en bezorgde VVV daarmee drie belangrijke punten. Met vier doelpunten leidde hij ADO naar de slachtbank: 1-4. ADO is daardoor weer enigszins terug bij af.

In de openingsfase van het duel ging het op en neer maar wist VVV al heel snel op voorsprong te komen. Na een botsing tussen twee spelers van ADO op de middellijn was Zinedine Machach er van door. Shaquille Pinas zette de achtervolging in, maar tikte de Franse middenvelder aan. Arbiter Jannick der Laan wees resoluut naar de stip, waarna Giakoumakis dit cadeautje mocht gaan uitpakken. De Griek wist hier wel raad mee en schoot de bal beheerst binnen: 0-1. Een flinke domper voor de formatie van Ruud Brood, die er daarna weinig tegenover konden zetten.

In tegenstelling tot de weinige grote kansen waren er door Van der Laan wel de nodige kaarten te zien in de eerste helft. Een aantal harde overtredingen van beide kanten werden door de scheidsrechter – die woensdagavond zijn derde wedstrijd in de Eredivisie floot – terecht beoordeeld met een gele kaart. Later in de eerste helft kwam ADO toch tot wat kansen. Een kopbal van Ricardo Kishna werd goed gepareerd door VVV-doelman Thorsten Kirschbaum. Aan de andere kant was het zijn collega Luuk Koopmans, die twee gevaarlijke schoten van de prima spelende Machach wist te keren.

ADO begon na de thee met een hoger tempo te spelen dan in de eerste helft. Er ontstonden gelijk al goede mogelijkheden voor Milan van Ewijk en Vicente Besuijen. VVV kwam er totaal niet uit, maar heeft nog altijd een goede spits in huis. Giakoumakis is inmiddels al een fenomeen in Venlo en omstreken, maar liet dat vanavond opnieuw zien. Uit een voorzet was de Griekse spits Janmaat te slim af, waarna hij de bal in de korte hoek langs Koopmans wist te koppen. Een flinke tegenvaller voor ADO, aangezien het op dat moment de bovenliggende partij was. Dat ADO beter in de wedstrijd zat, lieten ze vlak daarna zien. Een mooi schot van Janmaat kwam op de paal terecht, waarna de ingevallen Samy Bourard de aansluitingstreffer binnen kon schieten: 1-2.

Opstellingen en beoordelingen*

ADO Den Haag: Luuk Koopmans 6; Milan van Ewijk 6,5, Daryl Janmaat 6 (71. Dario del Fabro ) , Shaquille Pinas 5, Boy Kemper 5,5 (David Philip 5) ; Juan Familio-Castillo 5.5, Marko Vejinovic 5.5, John Goossens 6 ( Samy Bourard 6) ; Vicente Besuijen 6.5 (63. Nikos Karelis 5), Michiel Kramer 5.5, Ricardo Kishna 5 (45. Bilal Ould-Chick 5)

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 6,5; Tristan Dekker 6 (71. Sven Kum  -) , Roy Gelmi 7, Kristopher Da Graca 6,5, Leon Guwara 6; Danny Post 6,5, Zinédine Machach 7 ( 71. Arjan Swinkels -) 7, Simon Janssen 6 ; Vito van Crooij 6, Giorgos Giakoumakis 8,5 (88. Jafar Arias -)  Joshua John 6,5 (65. Yahcuroo Roemer 6,5)

Man of the match: Giorgos Giakoumakis

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen