Bosz versterkt defensie met landgenoot Fosu-Mensah

13 januari 2021, 17:15

Het hing al even in de lucht en is nu officieel: Timothy Fosu-Mensah vertrekt naar Bayer Leverkusen. De 23-jarige verdediger had bij Manchester United nog een contract tot de zomer, maar die verbintenis is afgekocht door de Duitsers. Met de deal is een bedrag van rond de twee miljoen euro gemoeid.

Eerder vandaag kwam de Amsterdammer door de medische keuring en daarna tekende hij een contract tot 2024. De verdediger doorliep de jeugdopleiding van Ajax en verkaste als zestienjarige naar Manchester United. Fosu-Mensah, die drie interlands voor het Nederlands elftal speelde, werd in het verleden uitgeleend aan Fulham en Crystal Palace. Uitzicht op speeltijd was er dit seizoen nauwelijks, waardoor Leverkusen de deal relatief simpel in orde kon maken. Wel was er sprake van interesse van Ajax.

De drievoudig international kijkt uit naar zijn periode bij Leverkusen. "De Bundesliga is een topcompetitie en Leverkusen hoort al jaren bij de beste teams", reageert Fosu-Mensah. "Ik heb veel zin om in dit team te spelen en met Peter Bosz te werken", zegt de verdediger, die met rugnummer 24 gaat spelen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen