Fortuna geweldig in vorm: "Zo goed zijn we nou ook weer niet"

13 januari 2021, 16:35

Sinds Sjors Ultee voor de groep staat bij Fortuna Sittard, is de club bezig aan een geweldige revival. De Limburgers staan na een slechte start nu dertien en pakten in de laatste vijf wedstrijden de meeste punten van allemaal. Ultee probeert nuchter te blijven.

Dat Fortuna op basis van de laatste vijf duels bovenaan zou staan in de competitie, zegt Ultee niet veel. "Leuk hoor, zo'n staatje, vanwege dertien punten uit vijf duels", zegt de coach tegen het Algemeen Dagblad. "Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk alleen om de echte ranglijst en daarop is de afstand tot de onderste plekken nog heel klein." Hij beseft ook dat het snel de andere kant op kan gaan. "Deze serie is puur een momentopname. Dit gaan we echt niet het hele seizoen volhouden. Zó goed zijn we namelijk ook weer niet. En twee: daarvoor is onze selectie ook niet breed genoeg."

Dat neemt niet weg dat Ultee gewoon goed bezig is met de club. Hoe kan het dat het onder hem ineens een stuk beter loopt? "Ja, die vraag heb ik de laatste dagen wel vaker gekregen", zegt de opvolger van Kevin Hofland. "Maar het antwoord erop geven, vind ik lastig. Het laatste wat ik namelijk wil is de indruk wekken dat het onder Kevin allemaal bar en boos was. Dat is gewoon niet zo. Onder hem heeft Fortuna prima partij geboden tegen Ajax en PSV en knap gelijkgespeeld tegen AZ. Het verschil zit 'm, denk ik, in de wisselvalligheid. We hebben met elkaar gezegd: 'Hoe ontstaan toch al die tegengoals?' Daar hebben we een antwoord op proberen te vinden. En dat lukt voorlopig aardig. We zijn stabieler geworden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen