Fortuna Sittard
0 – 1
Ajax

Spelersbus FC Utrecht opgewacht na verlies: "Het is menens"

Spelersbus FC Utrecht opgewacht na verlies: "Het is menens"

13 januari 2021 – Het lukt FC Utrecht maar niet om een reeks overwinning te noteren in de Eredivisie. Ook dinsdag ging het weer mis tegen Vitesse (1-0). Reden voor een groep van ongeveer dertig à veertig supporters om de spelersbus op te wachten en in gesprek te gaan met de spelers en staf. Dat was nodig, zegt Teun den Hartog, voorzitter van de Supportersvereniging FC Utrecht.Hij doet zijn verhaal bij RTV Utrecht. De nederlaag in Arnhem was voor een groep fans de druppel. "Waarom? Dat kun je zelf wel invullen", reageert Den Hartog. "We hebben gesproken, over en weer en zijn uiteindelijk weer goed uit elkaar gegaan. De supporters zijn heel teleurgesteld, zeker in een jubileumjaar."

De huidige tiende plaats is zwaar teleurstellend, beseft Ten Hartog. "Je hoeft de spelers niet te vertellen dat het niet goed gaat. Het merendeel snapt dat heus wel. Gisteren haalden slechts twee spelers een voldoende. Willem Janssen en Sylian Mokono, de rechtsback van Jong Utrecht die inviel. De rest haalde niet zijn niveau en dat is bedenkelijk. En dat heeft een oorzaak. Het is aan de spelers en de staf om het lek boven te krijgen", zegt de voorzitter.

Dat het uitgerekend in het jaar waarin Utrecht vijftig jaar bestaat niet loopt, is voor de fans extra pijnlijk. "Het is menens. Het is een jubileumjaar en er waren heel andere verwachtingen. Daar komt dan uiteraard corona bij, dus het is een rollercoaster. Maar we willen goed spel zien, vermaakt worden en punten. Het minimale is dat er inzet getoond wordt om iets te halen."

Zaterdag moet er dan ook gewonnen worden van Heracles Almelo. "We weten ook wel dat je niet altijd kan winnen. Verliezen hoort erbij", vertelt hij. "Maar dan moet je als FC Utrecht wel met opgeheven hoofd van het veld. De moedeloosheid straalde er gisteren van af. Reken maar dat de boodschap gisteravond is aangekomen. De frustraties zijn geuit, dat het anders verder kan en moet", aldus Den Hartog.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 24 januari 2021

  2. zaterdag 23 januari 2021