Ex-toptalent Lumu naar KKD: "Had de allerbeste kunnen worden"

Ex-toptalent Lumu naar KKD: "Had de allerbeste kunnen worden"

13 januari 2021 – Jeroen Lumu heeft een amateurcontract getekend bij FC Den Bosch, waar het gevallen megatalent zijn loopbaan nieuw leven in hoopt te blazen. De nog altijd pas 25-jarige spits gold in de jeugd als een van de grootste beloften van Nederland, maar slaagde er nooit in door te breken. Dat verwijt de aanvaller vooral zichzelf.Lumu had in zijn jeugdjaren de wereld aan zijn voeten. "Als ik normaal had gedaan in mijn leven, was ik gewoon de beste van de allerbesten geworden. Maar ik kan niet normaal doen, dat is mijn grootste probleem", vertelde Lumu enkele maanden geleden nog aan Voetbal International. Lumu was transfervrij op te pikken, nadat zijn contract bij het Georgische Saburtalo was afgelopen.

In een generatie met onder meer Tonny Vilhena, Nathan Aké en Riechedly Bazoer gold Lumu met afstand als allergrootste talent. Met het Nederlands elftal onder 17 kroonde hij zich in 2012 tot Europees kampioen. Niets leek hem in de weg te staan nadat hij als zestienjarige debuteerde in de hoofdmacht van Willem II. Vanaf dat moment ging de loopbaan van Lumu echter bergafwaarts. Via het Bulgaarse Ludogorets, sc Heerenveen, FC Dordrecht, St. Pölten in Oostenrijk, het Turkse Samsunspur, Dehli Dynamos (India). Petrolul Ploie?ti (Roemenië), FC Arouca (Portugal) en Saburtalo belandde hij bij FC Den Bosch.

Technisch directeur Jan Gösgens is blij met zijn komst. "Jeroen is een meer ervaren speler die op verschillende plekken in de aanval uit de voeten kan. Zo'n speler kunnen we bij FC Den Bosch goed gebruiken. Hij is een prima aanvulling op de aanvallers die we al in huis hebben"

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 19 januari 2021

  2. maandag 18 januari 2021

  3. zondag 17 januari 2021