Keuze Ter Avest verrast Twente: "Heeft zich bij ons aangeboden"

13 januari 2021, 12:42

Hidde ter Avest hoopt deze week zijn overstap naar FC Utrecht af te ronden. De 23-jarige rechtsback over van Serie A-club Udinese, waar hij dit seizoen nauwelijks aan spelen toekomt. Ter Avest had meerdere opties in de Eredivisie, zoals zijn oude werkgever FC Twente. De Tukkers zijn verbaasd dat Ter Avest een andere club boven zijn jeugdclub verkiest.

Technisch directeur Jan Streuer las het bericht over de deal tussen Utrecht en Ter Avest met verbazing. "Dat is zijn goed recht natuurlijk, maar we zijn wel een tikkeltje teleurgesteld", aldus Streuer in gesprek met Tubantia. "Vooral ook, omdat de speler zichzelf heeft aangeboden bij ons. Wij wisten op dat moment nog niet eens dat hij weg wilde en kon bij Udinese. Dus we hadden het gevoel dat hij ook echt naar Twente wilde."

Twente hoopte Ter Avest te kunnen kopen. "Ik denk dat Ter Avest ook op andere posities uit de voeten had gekund. Blijkbaar heeft hij nu gekozen voor een club waar hij direct kan spelen en meer kan verdienen. Financieel kunnen wij niet tegen Utrecht op. Dit is jammer voor ons, maar we vinden echt wel een andere rechtsback." FC Twente hoopt Tyronne Ebuehi, die dit seizoen indruk maakt, na dit seizoen definitief over te nemen van Benfica.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen