Pogba schiet Man United naar koppositie in Premier League

12 januari 2021, 23:14   Bijgewerkt: 13 januari 2021, 11:15

Manchester United mag zich in ieder geval voor een paar dagen koploper van de Premier League noemen. De ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer boekte dinsdagavond dankzij een doelpunt van Paul Pogba een moeizame 1-0 zege tegen Burnley en nam daarmee de koppositie over van Liverpool. Donny van de Beek bleef negentig minuten op de bank bij Manchester United.

Het ging niet vanzelf voor Manchester United op Turf Moor. Het Burnley van Erik Pieters weerde zich kranig en gaf weinig kansen weg. De arbitrage eiste voor rust een hoofdrol op. Eerst werd Luke Shaw gespaard door scheidsrechter Kevin Friend. De linksachter maakte een harde overtreding op Johann Gudmundsson en op aanraden van de VAR keek Friend langs de zijlijn de situatie nog eens terug. Hij besloot Shaw slechts de gele kaart te presenteren. Even later werd een doelpunt van Harry Maguire afgekeurd vanwege een overtreding.

Terwijl de Engelse regie de op de bank kniezende Van de Beek in beeld bracht, brak concurrent Pogba twintig minuten voor tijd de ban. Hij nam de bal op de pantoffel en via een Burnley-been vloog het schot binnen. Anthony Martial had even later de 0-2 op zijn schoen, maar met een sliding voorkwam James Tarkowski dat de marge werd verdubbeld.

Burnley ging in de slotfase op jacht naar de gelijkmaker en mocht vlak voor tijd even hopen op een strafschop nadat Maguire de bal op zijn arm kreeg, maar de VAR oordeelde dat het niet voldoende was voor een penalty. Door de zege staat United nu drie punten los van Liverpool. De aartsrivalen nemen het zondag op Anfield tegen elkaar op.

Overige uitslagen

Sheffield United - Newcastle United 1-0

Wolverhampton Wanderers - Everton 1-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor ā‚¬60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor ā‚¬60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen