Doelpunt Younes deert Bosz en Leverkusen ditmaal niet

Doelpunt Younes deert Bosz en Leverkusen ditmaal niet

12 januari 2021 – Bayer Leverkusen heeft zich dinsdagavond ten koste van Eintracht Frankfurt geplaatst voor de achtste finale van de DFB-Pokal. Trainer Peter Bosz zag zijn ploeg een vroeg opgelopen achterstand ombuigen in een 4-1 overwinning.

In de BayArenA troffen Bayer Leverkus en Eintracht Frankfurt elkaar voor de tweede keer in elf dagen tijd. Die Adlerträger wonnen de vorige ontmoeting met 2-1. Uitgerekend Younes deed Bosz toen pijn met zijn eerste competitiedoelpunt namens Eintracht Frankfurt. Dinsdag was Younes opnieuw trefzeker tegen de trainer met wie hij succesvol samenwerkte bij Ajax.

Toen de wedstrijd zes minuten oud was opende Younes de score. Op aangeven van André Silva schoot de vleugelaanvaller raak. Heel lang kon Eintracht Frankfurt niet genieten van de voorsprong, want twintig minuten na de openingsgoal tekende Lucas Alario vanaf de strafschopstip voor de gelijkmaker. Younes werd vlak daarna met een blessure naar de kant gehaald.

Leverkusen trok in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe. Uit een vrije trap van Kerem Demirbay kopte Edmond Tapsoba vlak na rust de 2-1 tegen de touwen. Eintracht Frankfurt, dat op het punt staat Luka Jovic aan te trekken als opvolger voor de naar Club Brugge vertrokken Bas Dost, kreeg vervolgens ook de 3-1 om de oren. Het doelpunt van Moussa Diaby leek de genadeslag te zijn, maar door een rode kaart van Jonathan Tah werd het in de slotfase nog even spannend. Echt in de problemen kwam Leverkusen niet. Via Diaby liepen Die Werkself vlak voor tijd zelfs nog uit naar 4-1.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021